Top 10 magyar influenszer a Forbes listáján: mutatjuk, ki a királynő

Ők a legértékesebb magyar influenszerek: megjelent a magyar Forbes első toplistája a digitális tartalomgyártókról.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar Forbes évről évre készít listákat a celebekről, de A legértékesebb magyar influenszerek listáját az üzleti magazin történetében először állította össze. 

A toplista azt a húsz digitális tartalomgyártót rangsorolta, akik énmárkájukat üzleti sikerré, üzleti értékké tudták kovácsolni.  

Forbes influenszerlista

Az influenszerek szempillantás alatt lettek az internet új generációs sztárjai. Hitelesebbek, eredményesebbek a celebeknél, és lassan a szponzorgázsijuk is jobb. A magyar Forbes először mérte a digitális tartalomgyártók énmárkájának értékét: az idén augusztusban tizedjére érkező celeblistához hasonlóan részletes elemzéssel - az influenszerek esetében az online világhoz igazított, egy-egy szereplőhöz közel százhúsz adatot rendelő módszertannal - állította össze a húszfős toplistát.

forbes

A Forbes módszertana négy kategóriában osztályozta az influenszereket 1-től 10-ig terjedő skálán: követőbázisuk, kedveltségük, aktivitásuk és profizmusuk került mérésre - ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes-influenszerindexet, ami egy-egy szereplő énmákájának értékét mutatja.

A nagyvállalati márkák képviselői és az ügynökségek már rég túllendültek a kissé becsapós követőszámokon.

- A már nem aktív vagy vásárolt követők helyett az elérés, a lájkok-kommentek-megosztások követőbázishoz mért aránya, a reklámtevékenységek sűrűsége vagy a közösségépítő erő mind-mind fontosabb követelményként érvényesülnek az influenszermarketing piacán - mondta Knittel Martin, a Forbes újságírója, A legértékesebb magyar influenszerek és celebek listáinak szerkesztője. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A top 10-es listában a dobogóra a TheVR került, második Pamkutya, harmadik az extravagáns Whisperton. A tízes listába három nő került: Körcsönyei Polla, Forstner Csenge és az influenszerek királynőjének nevezett Viszkok Fruzsi

- A szakmai zsűri azokat az influenszereket díjazta, akik pénztermelő képességük és ismertségük mellett aktívan figyelnek saját énmárkájuk építésére, tartalmuk produkciós színvonalának fejlesztésére. Ez a piacon is valós előnyhöz, üzleti lehetőségekhez juttatja a szereplőket. Ugyan Viszkok Fruzsi követőbázisának aktivitása az elmúlt években kissé visszaesett, tartalmi minőségének és imázsának köszönhetően még mindig presztízs nála hirdetni. Profizmusát a zsűri a lista legjobb pontszámával értékelte, ezzel jutott a top 10 legértékesebb influenszer közé - ecsetelte Knittel Martin.

A húszas listát Dancsó Péter zárta, aki a lista legmegosztóbb személyisége. Profizmusának - és az évek alatt összegyűjtött követőbázisának - köszönhetően került fel a legértékesebb influenszerek listájára. A videós követőtábora tíz év folyamatos figyelem után Viszkokhoz hasonlóan már kevésbé aktív, de igazán nagyot a SentiOne márkaegészség-indexével zuhant, ami az érzelmi töltetet is vizsgálja: a Dancsóról születő kommentek és tartalmak csupán egyharmada pozitív. 

A teljes, összesített lista itt megtekinthető, az influenszerek részletes, kategóriánkénti  értékelése - Viszkok Fruzsi, Nessaj, Whisperton és a TheVR interjújával egyetemben -  pedig a Forbes 2023. februári lapszámában olvasható. 

Legtöbbet kereső magyar sztárok

A Forbes közzétette a legértékesebb magyar celebek listáját, amit 2022-ben kilencedik alkalommal állítottak össze, majd nem sokkal később az is kiderült, kik keresték a legtöbb pénzt. 

2 milliárdot keresett tavaly a magyar műsorvezető: a top 5-ös lista sztárjai ennyit kaszáltak

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük