Borbás Marcsit is megelőzte: az RTL Klub sztárja most a legnépszerűbb celeb

A Forbes magazin összeállította a legkedveltebb celebek listáját is, ahol trónfosztás történt.

Forbes legkedveltebb celeb listája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Forbes immár kilencedjére nemcsak a legértékesebb magyar celebek listáját állította össze, hanem a legkedveltebb sztárokat is összeszedte. 

Borbás Marcsi rendre az első helyen végzett, de idén az RTL Klub egyik sztárja letaszította a trónjáról. 

Forbes legkedveltebb celeb listája

Az üzleti magazin módszertana hat kategóriában osztályozta a celebeket 1-től 10-ig terjedő skálán: ismertségük, láthatóságuk, kedveltségük, hitelességük, pénztermelő képességük és online jelenlétük került mérésre - ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes-Celebindexet, ami egy-egy szereplő énmárkájának értékét mutatja. 

fordos-ze
Fotó: RTL Magyarország/Tulok András

A legkedveltebb és leghitelesebb celeb kategóriagyőzelme évek óta papírforma szerint alakult: Borbás Marcsi az NRC kutatása alapján rendre az első helyen végzett. Most is ő lett az elsőszámú közönségkedvenc, a módszertan új elemeként mért, pozitív és negatív tartalmak arányát elemző márkaegészség-indexet is figyelembe véve idén viszont itt is trónfosztás történt: Fördős Zé hajszállal előzte be a második legkedveltebb Rúzsa Magdit és a most csak harmadik Borbás Marcsit. 

A szakmai zsűri és a Forbes szerkesztőségi pontjaira is támaszkodó leghitelesebb celeb kategórianyertese 2022-ben D. Tóth Kriszta lett, akinek tartalmi profizmusát a közönség is kiemelkedően értékeli - DTK viszont kevésbé ismertebb és láthatóbb, ezek pedig már szükséges feltételek az élmezőnybe jutáshoz.

- Ebben az értelemben D. Tóth pont a Schobert-Rubint páros ellentéte. Ők ismertségük, online elérésük és rendszeres sajtómegjelenéseik alapján akár dobogósok is lehetnének, de az NRC kutatása szerint a legmegosztóbb celebek közé tartoznak. Ezek a különbségek mutatják, hogy az élmezőny tetejének eléréséhez vagy mind a hat kategóriában kiemelkedően jól kell teljesíteni, amit például Rúzsa Magdinál láthatunk, vagy egy-egy metrika visszatartó erejét más kategóriákban jóval erősebben kell kompenzálni, ahogy azt a szintén megosztóbb Majka teszi - árulta el Knittel Martin, a Forbes újságírója. 

A Forbes legértékesebb celebek listája

Az üzleti magazin új, részletes módszertana alaposan átrendezte a sztárvilág élmezőnyét: nagy ugrások, helycserék és izgalmas új dobogósok. A Forbes idei celeblistáján Ördög Nóra és Liptai Claudia is visszaesett.

Liptai Claudiát és Ördög Nórát is lepipálta: ez a női sztár győzte le őket a Forbes szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük