3 kiváló budapesti étterem
Imádod a gasztronómiai élvezeteket, de nincs kedved a négy fal között ülni? Ne is tedd! A következő 3 helyen a teraszon költheted el a vacsorát.
Nincs is jobb annál, mint egy kellemes nyári estén a szabadban vacsorázni. Ahhoz azonban, hogy az este valóban kellemesen teljen, nemcsak jó időre van szükség, hanem egy kiváló helyre is, ahol az ízlelőbimbók mellett a lelket is kényeztetik.
Ha szívesen kimozdulnátok, de nem tudjátok, melyik éttermet válasszátok, akkor segítünk! A következő három helyen ugyanis nemcsak az ételek kiválóak, de azt a szabad levegőn költhetitek el, ráadásul kedves és figyelmes személyzet gondoskodik majd a kényelmetekről!
Terasszal a budai vár lábánál: Alabárdos Étterem
Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő Étterem- és Borkalauz ínyencei minden évben sorra járják az éttermeket, tapasztalataikat pedig meg is osztják a nagyközönséggel.
Idén a budai Alabárdos Étterem is sorra került, ráadásul a 12-es toplista második helyén végzett.
Az elegáns étterem a budai vár egyik műemléképületében várja a vendégeket szolid enteriőrrel, amelynek évszázados kövei és boltívei között itt-ott a hetvenes évek hangulata is felfedezhető. Nyaranként pedig az impozáns kerthelyiségben nemcsak a friss levegőt élvezhetik az étterembe érkezők, hanem az élő gitárzenét is.
Az Alabárdos a hagyományosnak tekintett magyar ételeket kívánja újrafogalmazni a XXI. század igényei szerint. A változtatások óvatosak, inkább a klasszikus, mint a kortárs francia konyha inspirálja őket.
Borlap: széles választék a hazai pincészetek boraiból - sajnos azonban évjárat nélkül, néhány külföldi tétellel.
Szerviz: kompetens.
Árak, kínálat: www.alabardos.hu »
Magyar konyha újraértelmezve: Dió Restaurant&Bár
Az V. kerületben, a bazilika mögött található Dió Restaurant&Bárban az extravagáns design-t magyar népművészeti elemek ihlették.
A hely rendkívül exkluzív, a vendégkör főként a belvárosi irodák menedzsereiből és külföldiekből, üzletemberekből áll.
A konyha szándékai szerint "időszerű magyaros". A hagyományos magyar konyhára és alapanyagaira épít, amelyeket igyekszik újragondolni.
Az alapanyagok részben gondosan válogatottak, részben hazai sztenderd minőségűek, az étteremnek viszont kifejezetten erőssége a nem túlédesített, könnyű desszertkínálat.
Borlap: neves magyar pincészetek borai, átlagon felüli árszínvonalon, valamint széles választék a felsőkategóriás francia pezsgőkből.
Szerviz: megfelelő felkészültségű, gyors, udvarias, kissé távolságtartó.
Árak, kínálat: www.diorestaurant.com »
Egy szeletke Párizs: Le Jardin de Paris Étterem
A Le Jardin de Paris a Francia Intézettel szemben álló kis tornyos ház.
A középkori épületben lévő étterem kivételes adottságú, vadregényes kerthelyiséggel rendelkezik, így Buda talán legszebb szabadtéri vendéglője.
Tulajdonosa, Gabriel Meunier Párizsban élt, a rendszerváltás előszele hozta Magyarországra. Az ő szemlélete, kultúrája és ötletei uralják a környezetet és a konyhát egyaránt. Az első tálakat is ő kreálta, és ő avatta be a cuisine francaise titkaiba a magyar szakácsokat, a személyzetet pedig a párizsias hangulat megteremtésének csodájába.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A Le Jardin de Paris konyhájára a francia bisztróklasszikusok, illetve a kellemesen "szűk" étlap a jellemző. Napi ajánlat nem mindig van, a konyha pedig egyértelműen többre lenne képes, mint amit nyújt - ám ez is elegendő lehet egy kivételes estéhez.
Borlap: neves hazai pincészetek és négy-öt francia borvidék fehér- és vörösborait kínálja az étterem. A választék megfelelő egyéb italokból is.
Szerviz: előfordult már, hogy kissé arrogáns és kioktató volt.
Árak, kínálat: www.lejardindeparis.hu »
Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.
Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, rendeld meg itt! »
OLVASD EL EZT IS!
- budapest
- vásárlás
3 szuper méterárubolt a városban
- kultúra
- szórakozás
A 6 legjobb társasjáték
- budapest
- vásárlás