3 kiváló budapesti étterem
Ha a szabadba vágysz
Imádod a gasztronómiai élvezeteket, de nincs kedved a négy fal között ülni? Ne is tedd! A következő 3 helyen a teraszon költheted el a vacsorát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is jobb annál, mint egy kellemes nyári estén a szabadban vacsorázni. Ahhoz azonban, hogy az este valóban kellemesen teljen, nemcsak jó időre van szükség, hanem egy kiváló helyre is, ahol az ízlelőbimbók mellett a lelket is kényeztetik.

Ha szívesen kimozdulnátok, de nem tudjátok, melyik éttermet válasszátok, akkor segítünk! A következő három helyen ugyanis nemcsak az ételek kiválóak, de azt a szabad levegőn költhetitek el, ráadásul kedves és figyelmes személyzet gondoskodik majd a kényelmetekről!

Terasszal a budai vár lábánál: Alabárdos Étterem

Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelenő Étterem- és Borkalauz ínyencei minden évben sorra járják az éttermeket, tapasztalataikat pedig meg is osztják a nagyközönséggel.

Idén a budai Alabárdos Étterem is sorra került, ráadásul a 12-es toplista második helyén végzett.
Az elegáns étterem a budai vár egyik műemléképületében várja a vendégeket szolid enteriőrrel, amelynek évszázados kövei és boltívei között itt-ott a hetvenes évek hangulata is felfedezhető. Nyaranként pedig az impozáns kerthelyiségben nemcsak a friss levegőt élvezhetik az étterembe érkezők, hanem az élő gitárzenét is.
Az Alabárdos a hagyományosnak tekintett magyar ételeket kívánja újrafogalmazni a XXI. század igényei szerint. A változtatások óvatosak, inkább a klasszikus, mint a kortárs francia konyha inspirálja őket.

Válogatás az étlapról: diszkréten füstölt pulykamell puy-lencsepürével, betyárleves lángok között, konfitált kacsacomb sütőtökös raviolival, fahéjas vaníliás sült rizs birssel.

Borlap: széles választék a hazai pincészetek boraiból - sajnos azonban évjárat nélkül, néhány külföldi tétellel.

Szerviz: kompetens.

Árak, kínálat: www.alabardos.hu »

Magyar konyha újraértelmezve: Dió Restaurant&Bár

Az V. kerületben, a bazilika mögött található Dió Restaurant&Bárban az extravagáns design-t magyar népművészeti elemek ihlették.

A hely rendkívül exkluzív, a vendégkör főként a belvárosi irodák menedzsereiből és külföldiekből, üzletemberekből áll.
A konyha szándékai szerint "időszerű magyaros". A hagyományos magyar konyhára és alapanyagaira épít, amelyeket igyekszik újragondolni.
Az alapanyagok részben gondosan válogatottak, részben hazai sztenderd minőségűek, az étteremnek viszont kifejezetten erőssége a nem túlédesített, könnyű desszertkínálat.

Válogatás az étlapról: túrós lángos erdei gombával és juhsajttal, kecskegida gesztenyemézes tárkonymártással, hajdinás dödöllével, diószuflé fenyőmagos fügefagylalttal.

Borlap: neves magyar pincészetek borai, átlagon felüli árszínvonalon, valamint széles választék a felsőkategóriás francia pezsgőkből.

Szerviz: megfelelő felkészültségű, gyors, udvarias, kissé távolságtartó.

Árak, kínálat: www.diorestaurant.com »

Egy szeletke Párizs: Le Jardin de Paris Étterem

A Le Jardin de Paris a Francia Intézettel szemben álló kis tornyos ház.
A középkori épületben lévő étterem kivételes adottságú, vadregényes kerthelyiséggel rendelkezik, így Buda talán legszebb szabadtéri vendéglője.

Tulajdonosa, Gabriel Meunier Párizsban élt, a rendszerváltás előszele hozta Magyarországra. Az ő szemlélete, kultúrája és ötletei uralják a környezetet és a konyhát egyaránt. Az első tálakat is ő kreálta, és ő avatta be a cuisine francaise titkaiba a magyar szakácsokat, a személyzetet pedig a párizsias hangulat megteremtésének csodájába.

A Le Jardin de Paris konyhájára a francia bisztróklasszikusok, illetve a kellemesen "szűk" étlap a jellemző. Napi ajánlat nem mindig van, a konyha pedig egyértelműen többre lenne képes, mint amit nyújt - ám ez is elegendő lehet egy kivételes estéhez.

Válogatás az étlapról: sütőtökkrémleves, válogatás a ház házi készítésű pástétomaiból, tárkonyos nyúlcomb, borjúmirigy erdei gombával, ökörfarok zselében, meggyes-gesztenyés torony.

Borlap: neves hazai pincészetek és négy-öt francia borvidék fehér- és vörösborait kínálja az étterem. A választék megfelelő egyéb italokból is.

Szerviz: előfordult már, hogy kissé arrogáns és kioktató volt.

Árak, kínálat: www.lejardindeparis.hu »
A cikk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Étterem- és borkalauz 2008 alapján készült.
Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, rendeld meg itt! »

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük