A könyvtárosoknak leesett az álla, amikor meglátták az egyik visszaküldött könyv kölcsönzőjegyét: ez állt rajta

Egy egyesült államokbeli közkönyvtár dolgozói valami egészen elképesztőt találtak az intézmény könyvvisszavevő automatájában.

GettyImages-700714167
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy egyesült államokbeli közkönyvtár dolgozói valami egészen elképesztőt találtak az intézmény könyvvisszavevő automatájában. 

Egy névtelen személy ugyanis visszajuttatott hozzájuk egy kötetet, amelyet még a 80-as évek elején kölcsönzött ki.

Könyvtári késés

Az egyesült államokbeli Newport Newsban található Grissom Könyvtár dolgozói először nem hittek a szemüknek, amikor megpillantották az egyik visszaküldött könyv kölcsönzőjegyét.

A How Wars Begin (Hogyan kezdődnek a háborúk) című J. P. Taylor-kötetet ugyanis 1980. március 23-án, azaz 43 évvel ezelőtt kölcsönözték ki az intézményből. 

A hírrel kapcsolatos Facebook-bejegyzés szerint ez lehet az intézmény történetének legkésőbb visszajuttatott kötete, szúrta ki a 24.hu.

Mivel a kötetet egy könyvvisszavevő automatába helyezték névtelenül, és az intézménynek nincsenek 80-as évekre visszamenő dokumentumai, így a késedelmi díjat sem tudják kinek kiszámlázni. 

Tavaly történt egy hasonló eset, amelyről mi is beszámoltunk. Akkor egy férfi 75 év után vitt vissza egy könyvet egy amerikai könyvtárba.

Sokan unalmasnak tartják, pedig ilyen gyönyörű is lehet: képeken a világ legszebb könyvtárai

Rengeteg gyönyörű könyvtár létezik a világon. Ezekből mutatunk meg néhányat.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük