75 év után vitte vissza a könyvtári könyvet a férfi: ennyit kellett fizetnie

Egy amerikai férfi 1947-ben Németországról írt iskolai fogalmazást, és ehhez kikölcsönzött egy Hitlerről szóló könyvet a helyi könyvtárból.

GettyImages-56517131

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy amerikai férfi 1947-ben Németországról írt iskolai fogalmazást, és ehhez kikölcsönzött egy Hitlerről szóló könyvet a helyi könyvtárból.

A könyv csak idén, 75 évvel később került vissza a könyvtárba, derül ki a CBS cikkéből

75 év után vitte vissza a könyvet

Tavaly több amerikai könyvtár is eltörölte a késedelmi díjait, és emiatt rengeteg olyan könyv került vissza a polcaikra, amelyek évek, sőt évtizedek óta az olvasóknál voltak. 

GettyImages-865109088
Fotó: Gulfiya Mukhamatdinova / Getty Images Hungary

Egy Bob Jablonski nevű New Jersey-i férfi 75 év után vitt vissza a helyi könyvtárba egy középiskolásként kikölcsönzött kötetet, írja a CBS. Jablonski egy Németországról szóló iskolai fogalmazáshoz kölcsönözte ki a Hitler című kötetet 1947-ben.

A férfi azt nyilatkozta a CBS-nek, hogy a könyvnek előbb-utóbb vissza kellett kerülnie a könyvtárba, mert kényelmetlenül érezte magát annak tudatában, hogy egy ilyen régóta kikölcsönzött, nem az ő tulajdonában lévő könyv van a házában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a helyi könyvtárban még lenne késedelmi díj, a férfinek körülbelül 3 ezer dollárt kéne fizetnie az egészen elképesztő, 28 185 napos késés miatt.

Kate Davis, az érintett közkönyvtár igazgatóhelyettese azt mondta az eset kapcsán, hogy pont azért törölték el a késedelmi díjakat, hogy az emberek ne féljenek visszavinni az akár 70-80 éve kikölcsönzött könyveket sem.

Sokan unalmasnak tartják, pedig ilyen gyönyörű is lehet: képeken a világ legszebb könyvtárai

A világ legszebb könyvtárai nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a történelem egy-egy darabkáját is megtekintheti bennük az ember.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük