75 év után vitte vissza a könyvtári könyvet a férfi: ennyit kellett fizetnie
Egy amerikai férfi 1947-ben Németországról írt iskolai fogalmazást, és ehhez kikölcsönzött egy Hitlerről szóló könyvet a helyi könyvtárból.

GettyImages-56517131
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy amerikai férfi 1947-ben Németországról írt iskolai fogalmazást, és ehhez kikölcsönzött egy Hitlerről szóló könyvet a helyi könyvtárból.

A könyv csak idén, 75 évvel később került vissza a könyvtárba, derül ki a CBS cikkéből

75 év után vitte vissza a könyvet

Tavaly több amerikai könyvtár is eltörölte a késedelmi díjait, és emiatt rengeteg olyan könyv került vissza a polcaikra, amelyek évek, sőt évtizedek óta az olvasóknál voltak. 

GettyImages-865109088
Fotó: Gulfiya Mukhamatdinova / Getty Images Hungary

Egy Bob Jablonski nevű New Jersey-i férfi 75 év után vitt vissza a helyi könyvtárba egy középiskolásként kikölcsönzött kötetet, írja a CBS. Jablonski egy Németországról szóló iskolai fogalmazáshoz kölcsönözte ki a Hitler című kötetet 1947-ben.

A férfi azt nyilatkozta a CBS-nek, hogy a könyvnek előbb-utóbb vissza kellett kerülnie a könyvtárba, mert kényelmetlenül érezte magát annak tudatában, hogy egy ilyen régóta kikölcsönzött, nem az ő tulajdonában lévő könyv van a házában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a helyi könyvtárban még lenne késedelmi díj, a férfinek körülbelül 3 ezer dollárt kéne fizetnie az egészen elképesztő, 28 185 napos késés miatt.

Kate Davis, az érintett közkönyvtár igazgatóhelyettese azt mondta az eset kapcsán, hogy pont azért törölték el a késedelmi díjakat, hogy az emberek ne féljenek visszavinni az akár 70-80 éve kikölcsönzött könyveket sem.

Sokan unalmasnak tartják, pedig ilyen gyönyörű is lehet: képeken a világ legszebb könyvtárai

A világ legszebb könyvtárai nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a történelem egy-egy darabkáját is megtekintheti bennük az ember.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük