Sokan unalmasnak tartják, pedig ilyen gyönyörű is lehet: képeken a világ legszebb könyvtárai

Rengeteg gyönyörű könyvtár létezik a világon. Ezekből mutatunk meg néhányat.

GettyImages-1013345112

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ legszebb könyvtárai nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a történelem egy-egy darabkáját is megtekintheti bennük az ember. Például a Trinity College Könyvtárban 7-9. századból fennmarat kódexek tekinthetőek meg, melyek jelentős lenyomatai az akkori kortörténetnek.

A dublini Trinity College Írország legrégebbi egyeteme, 1592-ben kezdte meg működését egy olyan épületben, mely korábban kolostorként funkcionált. Egyike Írország legkiválóbb oktatási intézményeinek, itt tanult Swift, Wilde és Beckett is.

Képeken a világ legszebb könyvtárai

A lenti képen Dublin lenyűgöző könyvtára, az Old Library (magyarul a Régi Könyvtár), a Trinity College Library nyolc épületének egyike látható. 200 ezer könyv és kézirat található benne, és ez a könyvtár őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolt középkori ír kódexek legértékesebb példányait. Legfőbb terme a képen látható Long Room, mely közel 65 méter hosszú. Nézd meg néhány másik lenyűgöző helyszínnel együtt!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Forrás: Getty Images; flickr/Peter Thoeny - Quality HDR Photography; Wikipédia/Donatas Dabravolskas; Wikipédia/O Palsson

Ezt is szeretjük