Sokan unalmasnak tartják, pedig ilyen gyönyörű is lehet: képeken a világ legszebb könyvtárai
Rengeteg gyönyörű könyvtár létezik a világon. Ezekből mutatunk meg néhányat.

GettyImages-1013345112
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ legszebb könyvtárai nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem a történelem egy-egy darabkáját is megtekintheti bennük az ember. Például a Trinity College Könyvtárban 7-9. századból fennmarat kódexek tekinthetőek meg, melyek jelentős lenyomatai az akkori kortörténetnek.

A dublini Trinity College Írország legrégebbi egyeteme, 1592-ben kezdte meg működését egy olyan épületben, mely korábban kolostorként funkcionált. Egyike Írország legkiválóbb oktatási intézményeinek, itt tanult Swift, Wilde és Beckett is.

Képeken a világ legszebb könyvtárai

A lenti képen Dublin lenyűgöző könyvtára, az Old Library (magyarul a Régi Könyvtár), a Trinity College Library nyolc épületének egyike látható. 200 ezer könyv és kézirat található benne, és ez a könyvtár őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolt középkori ír kódexek legértékesebb példányait. Legfőbb terme a képen látható Long Room, mely közel 65 méter hosszú. Nézd meg néhány másik lenyűgöző helyszínnel együtt!

Forrás: Getty Images; flickr/Peter Thoeny - Quality HDR Photography; Wikipédia/Donatas Dabravolskas; Wikipédia/O Palsson

Ezt is szeretjük