A világ legelképesztőbb könyvtárai: akár egy űrbéli építmény, olyan a kínai Tiencsinben található
Ezek a bámulatos könyvtárak egy olvasni szerető embert sem hagynak hidegen.

tiencsin1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár napjainkban egyre többen a digitális formában elérhető olvasnivalók mellett teszik le a voksukat, könyvtárakra mindig szükség lesz. Elengedhetetlenek a tanulók és a kutatók tevékenységéhez, emellett pedig ritka kincseket, fontos írásos emlékeket is tárolnak.

A könyvtár közösségi tér, ahol nemcsak az elvonultan, csendben olvasgatók lelnek menedékre, hanem a kulturális programokat kereső érdeklődők is. Világszerte rengeteg intézmény gondoskodik a tudás őrzéséről, és legyen szó nagy múltú, patinás létesítményekről vagy a legmodernebb, már-már futurisztikus építményekről, közös bennük, hogy a könyveket szerető emberek otthon érezhetik a falaik között magukat.

Elképesztő könyvtárak a világban

Az alábbi könyvtárak valószínűleg mind megdobogtatják majd a könyvmolyok szívét. A nagy múltú, díszes bibliotékák mellett három modern, népszerű létesítményt is mutatunk. A válogatásból többek között kiderül, hogy melyik intézményben segítenek denevérek a könyvek megóvásában, és hogy melyik könyvtárat fosztották ki módszeresen az igazgató segítségével.

(Borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük