Magyarország 8 legszebb könyvtára: nem csak pompázatos szépségük miatt érdekesek

Főúri gyűjtemények, egyetemi könyvtárak - könyvritkaságokkal és lenyűgöző építészeti megoldásokkal kápráztatják el a látogatókat.

1549944805

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hiába érhető el egyre több tartalom, köztük könyvek és újságok is az interneten, azért a könyvtárak nem néptelenednek el, hiszen a könyvek illatát és az olvasótermek hangulatát nem adja vissza semmilyen digitális platform. A bibliotékák az elmélyült kutatás és olvasás színhelyei, amelyek sokszor nemcsak nagy választékukkal, hanem lenyűgöző belső kialakításukkal is becsalogatják a látogatókat.

A legszebb ilyen intézményekben jólesik eltölteni néhány órát, és leülni egy kényelmes fotelba olvasgatni. Persze erre nem mindenhol van lehetőség, hiszen a műemléki jellegű könyvtárakban fokozottan védett ritkaságok is vannak a polcokon. Belépve az ember könnyen úgy érezheti, hogy a tudás szentélyébe érkezett, ahol titkokat őriznek.

A legszebb hazai könyvtárak

Budapesten számos gyönyörű intézmény található, amelyekben a diákok előszeretettel készülődnek a vizsgaidőszakban. Mivel főleg egyetemi könyvtárakról van szó, sokszor kívülről nem is sejteni, milyen csodák vannak a falakon belül. A fővároson kívül is számos lenyűgöző intézményt lehet meglátogatni, ezek alapját gyakran jelentős főúri gyűjtemények képezik. Apátságok, kastélyok elengedhetetlen tartozéka volt az impozáns bibliotéka, ami elvarázsolta a vendégeket, valamint biztosította őket arról, hogy nem akármilyen helyre érkeztek. Ezek a helyiségek gyakran többszintesek, kialakításukkor nem spóroltak a minőségi anyagokkal, leleményes megoldásokkal. A könyvek a legkülönbözőbb tudományterületeket fedték le, biztosítva az általános műveltség megszerzéséhez szükséges információkat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

(Borítókép forrása: Országalbum/RosszQtya)

Ezt is szeretjük