Így éltek a magyar arisztokraták a századfordulón - Képeken a legszebb kastélybelsők

Sokszor elképzelhette az ember, hogyan élhettek a leggazdagabb előkelőségek. A régi fotóknak hála már nem kell pusztán a képzeletre hagyatkozni.

fortepan 83119

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A régi fotóknak hála beleláthatunk az egykori magyarországi arisztokraták otthonainak belsejébe. 

A képeket elnézve nem nehéz odaképzelni csevegő, dohányzó, dolgozó vagy olvasó grófokat és grófnéket.

Arisztokrata kastélyok

Az arisztokrácia hatalmának és társadalmi befolyásának alapját mindenekelőtt a kezükben felhalmozódott vagyon jelentette. Egyrészt a kor felfogása szerint csak azt lehetett egzisztenciális és politikai értelemben önállónak tekinteni, aki anyagilag nem függött másoktól, másrészt enélkül lehetetlen lett volna az elitpozícióval járó anyagi kötelezettségeknek, elvárásoknak megfelelni. Az arisztokrácia vagyoni erejét lényegében azok a földbirtokok képezték, melyek többnyire a korábbi évszázadok folyamán halmozódtak fel a kezükben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek forrása: Fortepan/Budapest Főváros Levéltára /Klösz György fényképei/83119

Képek forrása: Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/82515; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83515; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83303; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83325; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83339;  Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83341; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83342; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83346; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83429; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83545; Fortepan/Budapest Főváros Levéltára / Klösz György fényképei/83556

Ezt is szeretjük