Csipkerózsika kastélya gyönyörű a valóságban: hatalmas hegyek ölelik körbe a Neuschwansteint

A Neuschwanstein kastély és a mellette fekvő Füssen gyönyörű kis ékszerdobozai Európának.

neuschwanstein9

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Alpok mindig is híres volt festői tájairól, amit a mesebeli kastélyok csak még szebbé tesznek. A németországi Neuschwanstein kastély azonban ezek közül is kiemelkedik, hiszen nagyon kevés másik olyan épület van a világon, ami ennyire mesekönyvbe illő lenne.

Nem csoda, hogy a legismertebb rajzfilmstúdiót, a Disney-t is megihlette a hely varázsa. A Neuschwanstein kastély alapján rajzolták Hamupipőke és Csipkerózsika otthonát, ráadásul a mindenki által ismert logóhoz is ez adta az ihletet.

Minden évszakban gyönyörű

Vannak helyek, amiket csak bizonyos évszakokban érdemes meglátogatni, hiszen akkor nyújtják a legszebb látványt. A tiroli határ közelében található fellegvár azonban közel sem ilyen. Havas időben igazi, téli álomvilágot alkot a közeli erdőkkel és hegyekkel, de az őszi színek és a nyári zöldellés is nagyon jól állnak neki. Nem véletlenül ez Németország egyik legkedveltebb látványossága, évente akár másfél millió turista is megfordul itt. Ráadásul a mellette fekvő bajor városka, Füssen is kihagyhatatlan.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Flickr)

Ezt is szeretjük