Csipkerózsika kastélya gyönyörű a valóságban: hatalmas hegyek ölelik körbe a Neuschwansteint
A Neuschwanstein kastély és a mellette fekvő Füssen gyönyörű kis ékszerdobozai Európának.

neuschwanstein9
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Alpok mindig is híres volt festői tájairól, amit a mesebeli kastélyok csak még szebbé tesznek. A németországi Neuschwanstein kastély azonban ezek közül is kiemelkedik, hiszen nagyon kevés másik olyan épület van a világon, ami ennyire mesekönyvbe illő lenne.

Nem csoda, hogy a legismertebb rajzfilmstúdiót, a Disney-t is megihlette a hely varázsa. A Neuschwanstein kastély alapján rajzolták Hamupipőke és Csipkerózsika otthonát, ráadásul a mindenki által ismert logóhoz is ez adta az ihletet.

Minden évszakban gyönyörű

Vannak helyek, amiket csak bizonyos évszakokban érdemes meglátogatni, hiszen akkor nyújtják a legszebb látványt. A tiroli határ közelében található fellegvár azonban közel sem ilyen. Havas időben igazi, téli álomvilágot alkot a közeli erdőkkel és hegyekkel, de az őszi színek és a nyári zöldellés is nagyon jól állnak neki. Nem véletlenül ez Németország egyik legkedveltebb látványossága, évente akár másfél millió turista is megfordul itt. Ráadásul a mellette fekvő bajor városka, Füssen is kihagyhatatlan.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Flickr)

Ezt is szeretjük