Melyik típus vagy?

Harcos vagy szolga?

Köldökcsakrád elégtelen működése miatt könnyen szolga típussá válhatsz, de olyan betegségeid is kialakulhatnak, mint a diabétesz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köldökcsakra – más néven napfonatcsakra – a személyes önazonosság székhelye. Kamaszéveidben alakul ki, és a húszas éveid elejére szilárdul meg. Személyiséged és éned valamennyi vonatkozását uralja – kiváltképpen önérzetedet, önbecsülésedet és énképedet. Ez az erőközpont az önbizalomra és a belső erő mértékére, valamint döntéseid szabadságára is hatással van. Hozzásegít, hogy azt válaszd, ami és aki leginkább a javadat szolgálja.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A köldökcsakra archetípusai

Harcos típus

Amennyiben köldökcsakrád megfelelően működik, harcos típus vagy. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy kellő akarattal és kitartással rendelkezel – mellyel képes vagy megvalósítani álmaidat. Tisztában vagy önmagad és mások külső, valamint belső értékeivel – ezt a tulajdonságodat fel is használod ahhoz, hogy elérd a magad elé kitűzött célokat.

Szolga típus

A helytelenül működő köldökcsakra következtében könnyen válhatsz szolga típussá. A szolga olyasvalaki, akinek énképe a külvilág megítélésének tükörképe – emiatt pedig folyvást mások elismerését keresi. Ha szolga típus vagy, kénytelen vagy keményen megküzdeni az elismerésért. Ezzel a mentalitással azonban önmagad ellen dolgozol, hiszen így a külvilág határozza meg, hogy ki is vagy valójában.

Betegségek, melyeket a köldökcsakra problémája okoz

A köldökcsakrához szorosan kötődő belső elválasztású mirigy a hasnyálmirigy. Anyagi szinten ez a szerv a szénhidrát-anyagcserét szabályozza – többek között azt, mennyi glükóz, illetve inzulin kerül a vérbe. A tápanyagfelszívás szintén a felügyelete alá tartozik. Ezoterikus értelemben pedig a hasnyálmirigy nem más, mint az öröm székhelye. Ha kellő életöröm munkál benned, valamint kiegyensúlyozott vagy a mindennapokban, köldökcsakrád – és ennek köszönhetően hasnyálmirigyed is – megfelelően működik majd. Így olyan problémák kialakulását előzheted meg, mint például a cukorbetegség.

Ha érdekel - a cukorbetegségtől kezdve az epebajokon át egészen az elhízásig -, milyen konkrét betegségeket okozhat a köldökcsakra helytelen működése, kattints ide »

Erősítsd a köldökcsakrádat!

A sárga szín szerepe

A sárgában több a szín, mint a spektrum bármely más színében – nem hiába, hiszen a Nappal és az arannyal van kapcsolatban. A sárga kimondottan meleg szín – minek következtében hőt sugároz –, reménnyel, könnyedséggel és elégedettséggel tölt el. Kapcsolatban áll a tűz energiájával, mely lángjaival elemészti a többi elemet. Erősítsd köldökcsakrádat sárga színnel! Ha gyakran viselsz sárgát, vagy otthonod pompázik ezekben a színekben, az kellő energiával tölt fel a hétköznapokra, és segíteni fogja emésztési folyamataidat is.

Hasznos kristályok

Topáz: a bátorság és a gyógyulás hagyományos ékköve, mely ösztönös megértést adományoz az élet kérdéseiben, valamint annak nehézségei közepette. A sárgán ragyogó ékkő magabiztossá tesz, és ezáltal segíti a gyógyulást. Hordhatod ékszerként, vagy tarthatod a hálószobádban is.

Borostyán: nem más ez, mint kikristályosodott gyanta. A borostyán a női hatalommal áll kapcsolatban. Segítségével könnyebben rálelhetsz belső erőforrásaidra. Mindebben segítségedre lehet, ha a követ ékszerként hordod.

Citrin: egyesíti magában a köldökcsakra sárgáját, valamint a szívcsakra zöldes ragyogását. Segít abban, hogy megszilárdítsd önmagad szeretetét – mert rajta keresztül közelebb kerülhetsz spirituálisabb feled megértéséhez. Tartsd a citrint az éjjeliszekrényeden, vagy hordd a nyakadban.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Erősítsd a köldökcsakrádat, és győzd le az akadályokat!

  • Pozitív gondolatokkal alakítsd ki saját énképedet – ezzel másoknak is értésére adhatod, kivel is állnak szemben.
  • Erősítsd önérzetedet! Lásd be, hogy bármi is történjen veled, te képes vagy mindig önmagad maradni!
  • Ne félj új dolgokat kipróbálni! Az ismeretlen helyzetek segíthetnek abban, hogy jobban megismerd önmagad.
  • Próbáld felfedezni rejtett képességeidet és készségeidet!
  • Ne feledd: a többség követése biztonságos lehet, de korlátozhatja szabadságvágyadat!
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük