Melyik típus vagy?

Harcos vagy szolga?

Köldökcsakrád elégtelen működése miatt könnyen szolga típussá válhatsz, de olyan betegségeid is kialakulhatnak, mint a diabétesz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A köldökcsakra – más néven napfonatcsakra – a személyes önazonosság székhelye. Kamaszéveidben alakul ki, és a húszas éveid elejére szilárdul meg. Személyiséged és éned valamennyi vonatkozását uralja – kiváltképpen önérzetedet, önbecsülésedet és énképedet. Ez az erőközpont az önbizalomra és a belső erő mértékére, valamint döntéseid szabadságára is hatással van. Hozzásegít, hogy azt válaszd, ami és aki leginkább a javadat szolgálja.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A köldökcsakra archetípusai

Harcos típus

Amennyiben köldökcsakrád megfelelően működik, harcos típus vagy. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy kellő akarattal és kitartással rendelkezel – mellyel képes vagy megvalósítani álmaidat. Tisztában vagy önmagad és mások külső, valamint belső értékeivel – ezt a tulajdonságodat fel is használod ahhoz, hogy elérd a magad elé kitűzött célokat.

Szolga típus

A helytelenül működő köldökcsakra következtében könnyen válhatsz szolga típussá. A szolga olyasvalaki, akinek énképe a külvilág megítélésének tükörképe – emiatt pedig folyvást mások elismerését keresi. Ha szolga típus vagy, kénytelen vagy keményen megküzdeni az elismerésért. Ezzel a mentalitással azonban önmagad ellen dolgozol, hiszen így a külvilág határozza meg, hogy ki is vagy valójában.

Betegségek, melyeket a köldökcsakra problémája okoz

A köldökcsakrához szorosan kötődő belső elválasztású mirigy a hasnyálmirigy. Anyagi szinten ez a szerv a szénhidrát-anyagcserét szabályozza – többek között azt, mennyi glükóz, illetve inzulin kerül a vérbe. A tápanyagfelszívás szintén a felügyelete alá tartozik. Ezoterikus értelemben pedig a hasnyálmirigy nem más, mint az öröm székhelye. Ha kellő életöröm munkál benned, valamint kiegyensúlyozott vagy a mindennapokban, köldökcsakrád – és ennek köszönhetően hasnyálmirigyed is – megfelelően működik majd. Így olyan problémák kialakulását előzheted meg, mint például a cukorbetegség.

Ha érdekel - a cukorbetegségtől kezdve az epebajokon át egészen az elhízásig -, milyen konkrét betegségeket okozhat a köldökcsakra helytelen működése, kattints ide »

Erősítsd a köldökcsakrádat!

A sárga szín szerepe

A sárgában több a szín, mint a spektrum bármely más színében – nem hiába, hiszen a Nappal és az arannyal van kapcsolatban. A sárga kimondottan meleg szín – minek következtében hőt sugároz –, reménnyel, könnyedséggel és elégedettséggel tölt el. Kapcsolatban áll a tűz energiájával, mely lángjaival elemészti a többi elemet. Erősítsd köldökcsakrádat sárga színnel! Ha gyakran viselsz sárgát, vagy otthonod pompázik ezekben a színekben, az kellő energiával tölt fel a hétköznapokra, és segíteni fogja emésztési folyamataidat is.

Hasznos kristályok

Topáz: a bátorság és a gyógyulás hagyományos ékköve, mely ösztönös megértést adományoz az élet kérdéseiben, valamint annak nehézségei közepette. A sárgán ragyogó ékkő magabiztossá tesz, és ezáltal segíti a gyógyulást. Hordhatod ékszerként, vagy tarthatod a hálószobádban is.

Borostyán: nem más ez, mint kikristályosodott gyanta. A borostyán a női hatalommal áll kapcsolatban. Segítségével könnyebben rálelhetsz belső erőforrásaidra. Mindebben segítségedre lehet, ha a követ ékszerként hordod.

Citrin: egyesíti magában a köldökcsakra sárgáját, valamint a szívcsakra zöldes ragyogását. Segít abban, hogy megszilárdítsd önmagad szeretetét – mert rajta keresztül közelebb kerülhetsz spirituálisabb feled megértéséhez. Tartsd a citrint az éjjeliszekrényeden, vagy hordd a nyakadban.

Erősítsd a köldökcsakrádat, és győzd le az akadályokat!

  • Pozitív gondolatokkal alakítsd ki saját énképedet – ezzel másoknak is értésére adhatod, kivel is állnak szemben.
  • Erősítsd önérzetedet! Lásd be, hogy bármi is történjen veled, te képes vagy mindig önmagad maradni!
  • Ne félj új dolgokat kipróbálni! Az ismeretlen helyzetek segíthetnek abban, hogy jobban megismerd önmagad.
  • Próbáld felfedezni rejtett képességeidet és készségeidet!
  • Ne feledd: a többség követése biztonságos lehet, de korlátozhatja szabadságvágyadat!
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük