Melyik típusba tartozol?

Spirituális vagy racionális?

A homlokcsakra talán a legfontosabb az összes közül. Elégtelen működése az egészségedre és a szellemedre is rányomja bélyegét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A homlokcsakra irányító központként működik. A boldog és teljes élet hátterét adja – energiája révén gondolataid világosak és rendezettek lesznek. Ennek köszönheted a spirituális elmélyülés és az elmélkedés adományát. Továbbá megalapozza a lelki érettséget, valamint az erkölcsi értékrendedet és világnézetedet.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A homlokcsakra archetípusai

Spirituális típus

Ha homlokcsakrád jól működik, nem hétköznapi bölcsességre tettél szert. Összhangban élsz az egyetemes és spirituális elvekkel, és jellemző rád a szellemi szabadság. Megbízol a gondviselésben, amely átsegít az élet hullámvölgyein. Megértő és bölcs jellemednek köszönhetően környezeted támasza lehetsz a nehezebb időkben.

Racionális típus

Ha homlokcsakrád nem működik megfelelően, előfordulhat, hogy csak az ésszerű, elemző gondolkodást tudod elsajátítani. Ennek hatására nem biztos, hogy otthonosan mozogsz az élet érzelmi és spirituális területein. Gondolkodásod kissé szárazzá és élettelenné válhat – így csak ritkán láthatod teljességükben a különböző szituációkat. Meglehet, hogy csupán a mások által előírt és elfogadott szokványos gondolatokban bízol, ezért kevés újdonság várható el tőled.

A homlokcsakra betegségei

Tested hatodik csakrája a két szemöldök között helyezkedik el. Harmadik szemnek is nevezik, mivel a megérzések és a tisztánlátás székhelye. Szoros kapcsolatban áll az agyalapi miriggyel – melynek hormonjai az egész test működését befolyásolják. Így például hatással vannak a csontok növekedésére, a nemi fejlődésre, valamint – szoptatós anyáknál – a tejelválasztásra. Ezenkívül szabályozza a pajzsmirigy és a mellékvesék hormontermelését is. Ha önkorlátozó hiedelmeid vannak, valamint automatikusan elfogadod mások ítéleteit – ahelyett, hogy megvizsgálnád őket – gyengítheted a homlokcsakra működését. Ennek következtében pedig számtalan olyan szerv megbetegedésére hajlamossá válsz, mely az agyalapi mirigy szabályozása alatt áll.

Ha szeretnéd tudni, a fejfájástól kezdve a rövidlátásig milyen problémákat okozhat a homlokcsakra hibás működése, kattints ide, és olvasd el cikkünket.

Így erősítheted a homlokcsakrád!

A kék szín szerepe

Ez az egyetemes gyógyulás színe – az elkülönülést és a tiszta, hűvös tudatot képviseli. Szoros kapcsolatban áll a homlokcsakrával. Használd az indigókéket az egyes testrészekben megrekedt energia felszabadítására. A hűvös árnyalat csillapítja a gyulladást, megnyugtatja a felajzott idegeket, és csökkenti a lázat. Ha otthonodban dominál a kék szín, segítségedre lesz abban, hogy tested rezgéseit magasabb szintre emeld, és növeld spirituális energiáidat.

Hasznos kristályok

Zafír: a legvadítóbb kék színben pompázik. A hűség záloga az emberi kapcsolatokban, ugyanakkor a gondolkodás világosságát és határozottságát testesíti meg. Használd a zafírt elméd élesítéséhez vagy jókedved fokozásához. Hordd magadnál medál formájában.

Lazurit: a bölcsek köveként is emlegetik. Gyönyörű kék színével a magasabb rendű tudat bölcsességét képviseli. Segítségével spirituális összefüggések közé állíthatod élettapasztalataidat. Tedd a hálószobádba, és segíteni fog a helyes út megtalálásában.

Tanzanit: csodálatos kék színében valamivel több az ibolya, mint a zafír. Napjainkban egyre drágább, mivel egyetlen, tanzániai bányában fejtik. Használd a követ gyógyításra, de abban is segíteni fog, hogy ki tudd mutatni szereteted.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a homlokcsakrád!

  • Hagyd ellazulni az elmédet! A túlhajszoltság aggodalmakhoz és rögeszmékhez vezet.
  • Ne hasonlítgasd magad másokhoz, találd meg mindazt, ami egyedi és megismételhetetlen benned!
  • Törekedj arra, hogy mindenkiben a jót lásd meg előbb!
  • Hagyd magad mögött a sekélyes, felületes, előre gyártott megoldásokat!
  • Döntsd el, hogy annyira szeretetteljes és derűs leszel, amennyire csak telik tőled!
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Ezt is szeretjük