Melyik típusba tartozol?

Egoista vagy érzékeny?

A koronacsakra spiritualitásod legfőbb központja. Tudd meg, milyen szellemi és testi problémákat okozhat hibás működése.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tested hetedik csakrája a lelki érettség elérésekor, illetve a szellemi fejlődés bizonyos fokán nyílik meg. Ez akkor következhet be, amikor nehéz egyéni választásokkal kell szembenézned, illetve a külső körülményeid komoly erőpróbát jelentenek számodra. Ha ezeket a szituációkat sikeresen megoldod, spirituális felismeréseket tehetsz, minek következtében jobban átérzed, mire is vagy képes.

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érezheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában érezheted energiáját.
Torokcsakra: energiáját a torkod alján érzékelheted, ott, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között tapasztalhatod.
Koronacsakra: energiáját igen nehezen érzékelheted, a koronacsakra a koponya közepén, a koponyacsont varratainál található.

A koronacsakra archetípusai

Érzékeny típus

Ha koronacsakrád jól működik, megfelelő önismeretre tettél szert. Érzékenyen reagálsz a világ rezdüléseire, és tudatában vagy annak, hogy az életben számtalan dolog összefügg egymással, és te is része vagy a mindenség egységének.

Egoista típus

Amennyiben úgy hiszed, pusztán a saját erőfeszítéseiden múlik, hogy alakulnak a környezeted eseményei, koronacsakrád valószínűleg nem működik megfelelően.

Ennek következtében az egoista típusba tartozhatsz, és talán azt gondolod, hogy független vagy a létezés nagyobb egységétől.

A koronacsakra betegségei

Tested hetedik csakrája szoros összeköttetésben áll a fejtetőn elhelyezkedő tobozmiriggyel. Utóbbi hormonjai révén szabályozza többek között az alvás és az ébrenlét váltakozását, valamint a menstruációs ciklust. Ha probléma van működésével, tested bioritmusa felborul. Meditációval és jógával aktiválhatod a tobozmirigyet – ennek segítségével nemcsak a betegségeket kerülheted el, hanem kapcsolatba léphetsz a benned rejlő spirituális energiákkal is.

Ha szeretnéd tudni, a depressziótól kezdve az epilepsziáig milyen problémákat okozhat a koronacsakrád hibás működése, kattints ide, és olvasd el cikkünket.

Így erősítheted a koronacsakrád

Az ibolyaszín jelentősége

Ez a kozmikus tudat árnyalata. Fertőtlenítő színnek is mondják, mivel megszabadítja testedet a feszültségtől és a fájdalomtól. Szinte pajzsként védi szellemed a feléd áramló negatív energiákkal szemben. Egészítsd ki ruhatáradat pár ibolyaszínű darabbal, de tanácsos kiegyensúlyoznod komplementer színével, a sárgával – amely az erős öntudat hordozója. Az ibolya pozitív energiákkal tölti fel a koronacsakrát.

Hasznos kristályok

Alexandrit: a ritka kő telis-tele van kifinomult töltésekkel és villamossággal. Serkenti a természetfeletti képességek működésbe lépését, valamint megnyitja a tudat magasabb rendű központjait. Tartsd a követ a hálószobádban, hogy élvezhesd pozitív hatásait.

Ametiszt: azért szokásos összekapcsolni a koronacsakrával, mert lilás árnyalatával a spirituális világosságot és a magasabb rendű energiákba vetett hitet erősíti. A gyógyításban a fájdalom eloszlatására használják. Hord medálként, és érezd jótékony energiáit.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Küzdd le az akadályokat, és erősítsd a koronacsakrád!

  • Ne gondold, hogy a világ csupán a látható dolgok és a kézzelfogható tények összessége.
  • Nézz önmagadba, és fedezd fel, ki is vagy valójában. Szabadulj meg a személyiségedre vonatkozó szűkös elképzelésektől.
  • Ne azonosulj a névvel és a külső formákkal. Mindezek behatárolt dolgok, melyeknek nem sok közül van a belső lényeghez.
  • Ne fogadd el automatikusan azt, amit kézhez kapsz. Előbb mindig gondold végig a témát, és derítsd ki, valóban megfelel-e elképzeléseidnek.
  • Naponta legalább néhány percre figyelj kicsit befelé is. Próbáld követni tested és szellemed jelzéseit. Ha rájuk hagyatkozol, vezérelni fogják döntéseidet.
Cikkünk a Csakrák könyve -
Fedezzük fel rejtett erőinket!
című könyv
alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel a spiritualitás, ha hiszed, hogy a világ nem pusztán kézzelfogható dolgokból áll. A csakrák szervesen hozzátartoznak létezésedhez – ezek tested erőközpontjai. Rajtuk keresztül áramlik testedben az életerő, amelynek segítségével kialakítod fizikai, szellemi, érzelmi és spirituális életed egyensúlyát. Ez a könyv feltárja e pörgő-forgó energiakerekek természetét, ismerteti elhelyezkedésüket, és megmutatja, hogyan tudod a leghatékonyabban javadra fordítani tevékenységüket.

Kiadja a GABO.
Ára 3195 Forint.
A könyvről itt olvashatsz bővebben »

OLVASD EL EZT IS!

  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Ezt is szeretjük