Egy módszer, amivel megtudhatod, ki törölt a Facebookon ismerősei közül
Nyomon követheted, hogyan alakul ismerőseid listája.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már a legtöbb ember mindennapjaihoz hozzátartozik a Facebook böngészése. Ismerősöket gyűjtesz, lájkolsz, és nyomon követed, kivel mi történik.

A sok barát között azért jólesik tudni, hogy ki az, aki valamiért kitörölt az ismerősei közül. Szerencsére erre is van mód: elmondjuk, mi az.

Törölt az ismerősöd?

Ha nincs túl sok ismerősöd a Facebookon, akár úgy is nyomon követheted, hogy ki szüntette meg a virtuális barátságotokat, hogy időről időre átböngészed a kapcsolati listádat. Ez azonban egy bizonyos ismerősszám felett már nem kivitelezhető megoldás, ezért más módszerhez kell folyamodnod.

Kiderülhet egy véletlen folytán is, hogy valaki már nem tartozik az ismerőseid közé: ha például meg szeretnéd nézni az adatlapját, és látod, hogy már nem álltok egymással kapcsolatban a közösségi oldalon. Ám, ha tudatosan szeretnéd figyelemmel kísérni, hogyan változik az ismerőseid összetétele, erre is van lehetőség.

A who.deleted.me - vagyis ki törölt engem - oldal segítségével könnyedén szemmel tarthatod, hogy ki az, aki úgy döntött, többé már nem kíván az ismerőseid közé tartozni a Facebookon.

Az oldal használata

Ha feliratkozol a fenti oldalra, az e-mail fiókodba minden egyes alkalommal érkezik majd egy levél, ha az ismerőseid száma csökkent vagy gyarapodott. Az alkalmazás nemcsak azt kíséri figyelemmel, hogy ki tűnt el a barátaid közül, de, ha valaki ismerősnek jelölt, vagy visszaigazolt, akkor is látod majd a változást a Your new friends fül alatt.

Napokra, hetekre és hónapokra lebontva vissza tudod nézni, hogy kik lettek az új ismerőseid, és kik tűntek el a virtuális barátaid közül. Ám nem szabad elsőre megsértődnöd, ha a Your ex-friends fül alatt meglátsz valakit, mert az alkalmazás azokat a felhasználókat is jelöli, akik teljes egészében törölték a Facebook-fiókjukat, vagy egy időre felfüggesztették azt.

Nem dől össze a világ

Fontos, hogy ésszerű keretek között használd a közösségi oldalt, és tudd a helyén kezelni a dolgokat. Nem szerencsés az interneten élni az életed, és az, hogy valaki valamiért törölt az ismerősei közül, még nem jelenti azt, hogy életre szóló haragban kell lenned vele. Ha akarod, tisztázhatod az illetővel a dolgot, de a legtöbb esetben nem ér annyit az egész, hogy valódi konfliktus kerekedjen belőle - a who.deleted.me oldalt mindössze tájékozódási jelleggel érdemes használni.

Ezt is szeretjük