Indul a kazántámogatás: kik jogosultak a segítségre?

Az újonnan beszerzett konténerkazánok már az októberben kezdődő fűtési szezonban üzembe kerülhetnek négyszáz helyszínen.

Kik jogosultak a kazántámogatásra?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az újonnan beszerzett konténerkazánok már az októberben kezdődő fűtési szezonban üzembe kerülhetnek négyszáz helyszínen, derül ki a Technológiai és Ipari Minisztérium közleményéből. 

Egy milliárd forinttal támogatja a hazai gyártókapacitás kiépítését a kormány. 

Kik jogosultak a kazántámogatásra?

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közölte, hogy az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs egyes állami épületek alternatív fűtési módokra való átállítását kezdeményezte. A TIM javaslata alapján a feladat úgynevezett konténerkazánok üzembe helyezésével teljesíthető. 

GettyImages-533838764
Fotó: SolStock / Getty Images Hungary

A biomasszát és pelletet elégető eszközök telepítéséhez nem kell időigényes engedélyeztetés, és a rendszerbe kötés is néhány nap alatt elvégezhető. 

A kormány döntése nyomán első körben már az októberben kezdődő fűtési szezon végéig 400 konténerkazán beszerzéséről és üzembe helyezéséről gondoskodik a Technológiai és Ipari Minisztérium. A berendezések egy részét külföldről fogják megvásárolni, de az állam 1 milliárd forintos támogatást biztosít a magyarországi gyártókapacitás kiépítéséhez is. Ez az összeg a szükséges beruházás teljes értékének több mint harmadát fedezheti. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Az új kazánokat elsősorban iskolák, óvodák, bölcsődék és bentlakásos szociális otthonok kaphatják meg. A helyszínek kiválasztására és a telepítés sorrendjének meghatározására a TIM és a Belügyminisztérium közös munkacsoportot hoz létre. 

Megbetegedhet a gyerek a 18 fokos tanteremben? Ezt gondolja a gyermekorvos

Egy házi gyermekorvost és a Nemzeti Pedagóguskar elnökét is megkérdezték a helyzettel kapcsolatban.

Megbetegedhet a gyerek a 18 fokos tanteremben? Ezt gondolja a gyermekorvos

Egy házi gyermekorvost és a Nemzeti Pedagóguskar elnökét is megkérdezték a helyzettel kapcsolatban.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük