Kiadták a tűzifaprogram legfontosabb részleteit - Háztartásonként 10 erdei köbméter vásárolható hatósági áron
A program hatósági árat biztosít 10 erdeiköbméterig az Agrárminisztérium reggeli közleménye szerint.

GettyImages-1001289470
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 18. reggel az Agrárminisztérium közleményt adott ki, mely szerint tűzifaprogram indul. Ismertették a lehetőség pontos részleteit.

A bejelentés szerint a most induló program keretében az állami erőgazdálkodálkodásoknál kedvezőbb, hatósági árú fa vásárolható meg.

A tűzifa program részletei

Az Agrárminisztérium közleménye szerint egységes, hatósági áron lesz megvehető az állami erdőgazdaságoknál termelt tűzifa.

A tűzifaprogramban hengeres tűzifából kemény- és lágylombos kérhető, valamint fenyő tűzifa-alapanyag is beszerezhető, melynek összetétele az egyes állami erdőgazdaságoknál aszerint változik, hogy az adott területnek milyen a fajösszetétele. A program keretében vásárolható tűzifa ára erdei köbméterenként:

  • keménylombos: 30 ezer forint,
  • lágylombos: 19 ezer forint,
  • fenyő: 19 ezer forint.

A fából a maximálisan megvásárolható mennyiség 10 erdei köbméter. Jó tudni, hogy a megjelölt mennyiségbe beleszámítandó az a mennyiség is, melyet az ember 2022. május 1. óta megvásárolt. A hatósági áras tűzifát az ország 152 pontján lehet beszerezni, de a vásárlási szándékot telefonon és e-mailben is lehet jelezni az értékesítők felé.

Az értékesítők fogadják az igényléseket és amennyiben rendelkeznek a kért mennyiséggel, ki is adják azt. Ha nem, akkor jegyzik az igényt és idővel teljesítik a kérésnek megfelelő fa kiadását. A hazaszállítást a vásárlónak kell megoldania.

A cikk az ajánló után folytatódik

A rőzsegyűjtés lehetőségét az állami erdőgazdálkodások továbbra is fenntartják. Ez a rászorulóknak jelenthet némi segítséget, akik nem tudnak sokat költeni tűzifára.

A közlemény szerint az erdőgazdaságok a saját működési területük szerinti településeket szolgálják ki elsősorban tűzifával. További részletes információk az értékesítő helyszínekről, a feltételekről és az átvétel pontos menetéről a kormany.hu vonatkozó weboldalán és az állami erdőgazdaságok honlapjain olvashatók.

Spórolás a fűtéssel

Akinek nincs lehetősége rá, hogy fával tüzeljen, és továbbra is gázzal kényszerül fűteni, hasznát veheti a következő spórolási tippeknek.

Ezt is szeretjük