Kiadták a tűzifaprogram legfontosabb részleteit - Háztartásonként 10 erdei köbméter vásárolható hatósági áron

A program hatósági árat biztosít 10 erdeiköbméterig az Agrárminisztérium reggeli közleménye szerint.

GettyImages-1001289470

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeptember 18. reggel az Agrárminisztérium közleményt adott ki, mely szerint tűzifaprogram indul. Ismertették a lehetőség pontos részleteit.

A bejelentés szerint a most induló program keretében az állami erőgazdálkodálkodásoknál kedvezőbb, hatósági árú fa vásárolható meg.

A tűzifa program részletei

Az Agrárminisztérium közleménye szerint egységes, hatósági áron lesz megvehető az állami erdőgazdaságoknál termelt tűzifa.

A tűzifaprogramban hengeres tűzifából kemény- és lágylombos kérhető, valamint fenyő tűzifa-alapanyag is beszerezhető, melynek összetétele az egyes állami erdőgazdaságoknál aszerint változik, hogy az adott területnek milyen a fajösszetétele. A program keretében vásárolható tűzifa ára erdei köbméterenként:

  • keménylombos: 30 ezer forint,
  • lágylombos: 19 ezer forint,
  • fenyő: 19 ezer forint.

A fából a maximálisan megvásárolható mennyiség 10 erdei köbméter. Jó tudni, hogy a megjelölt mennyiségbe beleszámítandó az a mennyiség is, melyet az ember 2022. május 1. óta megvásárolt. A hatósági áras tűzifát az ország 152 pontján lehet beszerezni, de a vásárlási szándékot telefonon és e-mailben is lehet jelezni az értékesítők felé.

Az értékesítők fogadják az igényléseket és amennyiben rendelkeznek a kért mennyiséggel, ki is adják azt. Ha nem, akkor jegyzik az igényt és idővel teljesítik a kérésnek megfelelő fa kiadását. A hazaszállítást a vásárlónak kell megoldania.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A rőzsegyűjtés lehetőségét az állami erdőgazdálkodások továbbra is fenntartják. Ez a rászorulóknak jelenthet némi segítséget, akik nem tudnak sokat költeni tűzifára.

A közlemény szerint az erdőgazdaságok a saját működési területük szerinti településeket szolgálják ki elsősorban tűzifával. További részletes információk az értékesítő helyszínekről, a feltételekről és az átvétel pontos menetéről a kormany.hu vonatkozó weboldalán és az állami erdőgazdaságok honlapjain olvashatók.

Spórolás a fűtéssel

Akinek nincs lehetősége rá, hogy fával tüzeljen, és továbbra is gázzal kényszerül fűteni, hasznát veheti a következő spórolási tippeknek.

Ezt is szeretjük