Jó a rák ellen, agyserkentő és finom is: mi az?

Gondoltad volna, mennyi pozitív hatása van gyermekkorod kedvenc italának? Erre jó a kakaó!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Gondoltad volna, mennyi pozitív hatása van gyermekkorod kedvenc italának? Erre jó a kakaó!

Ha úgy gondoltad, hogy a kakaóitalban csak a tej egészséges, tévedtél: a kakaóbabnak, amiből a kakaópor készül, számos jótékony hatása van.

Persze a feldolgozott, cukrozott változatokban és a csokoládéban kisebb mértékben érvényesülnek ezek a hasznos tulajdonságok, mint a nyers termés esetében, de a hatóanyagok nem vesznek el teljesen. Nézd meg, mi mindent teszel az egészségedért, ha sok kakaót fogyasztasz!

A hosszú élet titka?

A kakaó remek antioxidáns. A benne található flavonoidok lekötik a szabadgyököket, ezáltal megakadályozzák, hogy azok károsítsák, megbetegítsék a sejteket. Ennek következtében a szervezet elhasználódása, öregedési folyamata lelassul, vagyis a kakaó hozzásegíthet a hosszabb élethez.

A  New York-i Cornell Egyetem vizsgálata szerint egy csésze kakaó ötször annyi antioxidánst tartalmaz, mint ugyanennyi fekete tea. Ráadásul a legújabb tanulmányok szerint az édes ital jó szolgálatot tehet a rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, és csökkenti az immunműködés rendellenességeit.

Remek agyserkentő

Nem véletlen, hogy a vizsgázó diákoknak azt javasolják, fogyasszanak el egy kis csokoládét a megmérettetés előtt: a kakaó flavonoidjai ugyanis fokozzák az agy vérellátását, ezzel növelve annak teljesítőképességét.

Ez a tulajdonság nemcsak az azonnali hatás miatt fontos: az agyi véráramlás növekedése az időskori elbutulás megelőzésében is nagy szerepet játszik. A flavonoidok vérkeringést serkentő tulajdonsága az olyan időskori betegségek kezelésében is segítséget nyújt, mint a demencia.

Egészségvédő hatása van

Az International Journal of Medical Sciences szaklapban megjelent 2007-es kutatás szerint a kakaó a civilizációs betegségek megelőzésében is segít. Azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak kakaót, jóval kisebb arányban fordult elő a cukorbetegség, a szívroham, a szélütés, valamint a különböző keringési zavarok fellépése.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kakaó magas kalóriatartalma miatt erős élénkítő hatással bír, de eme tulajdonsága miatt sajnos a fölösleges kilókkal való harcban nem lesz a segítségedre, sőt. Ha azonban a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként mértékkel iktatod be a napi étrendedbe, érvényesülnek a jótékony hatásai.

Ezt is szeretjük