Hasznos funkciót ígérnek ezek az appok, de tönkretehetik a telefonod: ezért kell velük nagyon vigyázni

A telefonod bánhatja, ha nem vagy óvatos!

GettyImages-1402641278

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még manapság is problémát okozhat a rossz térerő, ha az ember egy elhagyatottabb helyen jár.

Egyes alkalmazások gyors és egyszerű megoldást kínálnak a problémára, azonban van egy kis bökkenő.

Jelerősítő appok

Egyre több olyan alkalmazás létezik, amelyek azt ígérik a felhasználóknak, hogy egy alacsonyabb összegért cserébe felerősítik a mobiljuk térerejét. Nem érdemes azonban bedőlni a jól hangzó ígéretnek, írja a SlashGear

Az applikációk rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Ma már szinte alig van olyan gyakorlati probléma, amit ne lehetne megoldani egy telefonos alkalmazással, ezért sokan elhiszik, hogy a telefonjuk térereje is megnövelhető egy applikációval. Ez azonban sajnos nem igaz. Azok az appok, amelyek ezt állítják, a legtöbbször csak lelassítják a telefont és lemerítik az akkumulátort. 

GettyImages-1388179430
Fotó: Kdp / Getty Images Hungary

A mobilszolgáltatás elérhetőségét a jel technikai korlátjai, a készülék képességei és az embert körülvevő környezet határozzák meg. Azt, hogy a legközelebbi mobiltorony milyen messze van, milyen a teljesítménye, és milyen jelet sugároz, egy app nem tudja megváltoztatni, ahogy a környezeti adottságokat sem, fogalmaz a 24.hu.

Az alkalmazás így csak abba szólhat bele, hogy milyen legyen a kimenő jel teljesítménye, és hogy milyen gyakran keressen új bejövő jelet a készülék. Ezek azonban belezavarhatnak a telefon gyártó által meghatározott belső egyensúlyába, ami túlmelegedéshez, illetve az akkumulátor gyors lemerüléséhez vezethet. 

Ha az ember olyan helyen jár, ahol rossz a térerő, érdemesebb tehát ezek helyett a káros alkalmazások helyett egy olyan appot használni, amely azt mutatja meg, hogy hol találhatóak adótornyok a közelében.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

7 könnyű és egészséges vacsora nyárra, amit a gyerek is szeretni fog - Ha kifogytál az ötletekből

A közelgő nyári szünetben még több fejtörést okoz a gyerekek étkezése.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük