Új, aljas módszerrel próbálják meg feltörni a Facebook-fiókokat a csalók - Nagyon vigyázz, ha ilyen üzenetet kapsz!

Rafinált módszerrel dolgoznak a csalók.

GettyImages-1250852747

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új, gátlástalan módszerrel próbálkoznak a csalók a Facebookon már Magyarországon is.

Messenger-üzenetet küldenek az egyes felhasználóknak azok barátainak nevében, és így törik fel a fiókjukat.

Facebook-fiók feltörése

Egyre gyakrabban próbálják meg behálózni a Facebook-felhasználókat a csalók úgy, hogy a barátaiknak adják ki magukat. A rosszindulatú felek egy segítségkérő Messenger-üzenetet küldenek a gyanútlan felhasználóknak azok egyik ismerősét megszemélyestíve, a céljuk azonban nem más, mint hogy ellopják az illető Facebook-fiókját.

A 24.hu információi szerint a csalók leggyakrabban az alábbihoz hasonló üzenettel próbálkoznak:

"A Facebook-omat blokkolták, és azt mondták, válasszak ki 5 barátot, akik segítenek nekem az ellenőrző kód megszerzésében, és te is azok közé tartozol. A Facebook küld neked egy kódot, te pedig elküldöd nekem, hogy helyesen tudjam beírni. Jó?"

GettyImages-881422024 (1)
Fotó: petekarici / Getty Images Hungary

Mivel az üzenetet egy ismerőstől érkezett, a legtöbben nem gyanakodnak, de a barátokon keresztül történő azonosítás már nem egy létező funkció a Facebooknál. 

Ha az átvert felhasználó reagál az üzenetre, úgy az e-mail-címére pár másodpercen belül érkezik egy kód, ami profilhitelesítéshez kell, és aminek a segítségével akár a jelszó is megváltoztatható. Ha az áldozat megadja a csalónak a kódot Messengerben, az így hozzáférhet a fiókjához.

Ha ilyen üzenetet kapsz, semmiképp ne válaszolj, és értesítsd az ismerősöd, akinek a fiókjáról a Messenger-üzenet érkezett, hogy valószínűleg feltörték a Facebookját vagy a Messengerét!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mégis mit csinál egy tanár egész nap? A három hónapos szabadság óriási tévhit

Egy társadalom jövője az oktatáson áll vagy bukik. A magyar közoktatást jelenleg a csekély megbecsültségnek örvendő tanárok elhivatottsága tartja fenn. Hogy meddig? Amíg bírják.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük