Közleményt adott ki a rendőrség az iskolák újranyitása miatt: veszélyre figyelmeztetnek
Az általános iskolák, óvodák újra nyitásával az intézmények körül nagyobb forgalomra lehet számítani a rendőrség szerint.

diakok-zebran
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A digitális oktatás után 2021. április 19-én újranyitottak az általános iskolák és az óvodák. A nyitással az oktatási és nevelési intézmények környezetében megnövekedett gyalogos- és kerékpáros-forgalommal számolhatunk.

Az egyedül közlekedő iskolás gyermekekre az autósok elsősorban a reggeli és délutáni csúcsidőben számíthatnak. A tanulók veszélyeztetettsége is magasabb ebben az időszakban, hiszen a gépjárműforgalom is jelentősen emelkedik, főleg az intézmények körül. A többhetes otthonlét után, a napi közlekedési rutintól elszokott gyermekek könnyen figyelmetlenné válhatnak, álló, parkoló járművek takarásából hirtelen kiléphetnek a járművek elé, illetve előfordulhat, hogy szétnézés nélkül léphetnek az úttestre.

A rendőrség kéri, hogy mindenki fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjen az oktatási intézmények környékén. Azt tanácsolják továbbá, hogy a szülők készítsék fel gyermekeiket a biztonságos közlekedésre, és ismételjék át a legfontosabb közlekedési szabályokat.

Fotók: Getty Images

Mi történik, ha egy iskola minden diákja otthon marad?

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke arról is beszélt, hogy a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét.

Ezt is szeretjük