Mi történik, ha egy iskola minden diákja otthon marad? A Nemzeti Pedagógus Kar elnökének válasza
Arról is beszélt, hogy a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét.

ures-tanterem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a mostani helyzetben méltányosan kell elbírálni a kisiskolások teljesítményét. Horváth Péter hétfőn, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra, hogy valószínűleg nem minden szülő engedi gyermekét részt venni az alsósok újraindult jelenléti oktatásában, azt válaszolta: a szülőknek lehetőségük van erre, és úgy gondolja, ha a hiányzások száma meghaladja a 250 órát, a tantestületnek akkor is engednie kell az osztályozóvizsgát.

- Azt gondolom, hogy most mindenkinek az a feladata, hogy méltányosan bírálja el ezeket a kérelmeket, méltányosan zárja le a gyermekeket még akkor is, ha nem feltétlenül ugyanaz a teljesítmény lesz idén, mint az előző években - fogalmazott az elnök. Jelezte azt is, hogy ebben a korban még nagy veszélyt jelent a lemorzsolódás, és ha a tanároknak egyszerre kell figyelniük a jelenlévő és a távoli oktatást választó diákokra, akkor az nagyon leterhelné őket.

Egyelőre nincsenek adataik, mennyien dönthettek úgy, hogy gyermekük nem kezdi meg hétfőn a jelenléti oktatást - mondta. Arra a kérdésre, hogy mi történik, ha egy egész iskola minden diákja otthon marad, azt válaszolta, nem tudja pontosan, ilyenkor mi lesz a menetrend, de rugalmas megoldásokat kell keresni, és nem élezni a konfliktusokat.

Fotók: Getty Images

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Mire jó a védettségi igazolvány? A Belügyminisztérium ezt válaszolta

Március óta egyre több ember kapta meg a védettségi igazolványt, ám az nem volt teljesen világos, mire is lehet használni.

Ezt is szeretjük