Mire jó a védettségi igazolvány? A Belügyminisztérium ezt válaszolta

Március óta egyre több ember kapta meg a védettségi igazolványt, ám eddig nem volt teljesen világos, mire is lehet használni.

B RKL20210319003
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 090 994 fő, közülük 1 325 587 fő már a második oltását is megkapta. 5307 az új fertőzöttek száma. Elhunyt 256 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 521 főre emelkedett.

A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de még most is nagyon sokan fertőződnek meg, ezért a kormány továbbra is a védelmi intézkedések betartását kéri a lakosságtól. A háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik a regisztráltak oltása. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást.

Mire jó a védettségi igazolvány?

Mivel már egymilliónál is többen megkapták a második adag oltást, így március eleje óta már postázzák ezeknek az embereknek a védettségi igazolványt, de sokan már az első vakcina után megkapták a kártyát. Az azonban nincs rajta feltüntetve, hogy milyen típusú vakcinát adtak be, valamint az sem egyértelmű, hogy mire használható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján már bejelentették, hogy az igazolvány nem mentesít senkit a karanténkötelezettségek alól, a miniszterelnök pedig korábban azt mondta, hogy majd ezzel lehet színházba, koncertekre és más rendezvényekre járni. Bár a koronavirus.gov.hu oldalon van egy tájékoztató a védettségi igazolványról, ez semmi olyan információval nem szolgál, ami a valódi előnyeit leírná a kártyának. Az ATV Híradója a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy kiderítsék, mire jó a védettségi igazolvány, ám a válaszban csak az állt, hogy "az igazolvány felhasználhatóságára vonatkozó kérdés idő előtti."

Orbán Viktor bejelentette, hogyan folytatódik a nyitás 3 és fél millió beoltottnál

Újabb lazításokra lehet számítani a jövő héten a miniszerelnök szerint.

(Borítókép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ezt is szeretjük