Érvénytelen tajszámmal is beoltják az embereket Magyarországon: a koronavírus elleni gyógyszer is igényelhető

Annak sem kell kétségbeesnie, akinek érvénytelen a tajszáma, hiszen a koronavírus elleni oltás és gyógyszer nekik is jár ingyenesen.

Érvénytelen tajszám koronavírus
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az oltás mellett a koronavírus elleni gyógyszer, a favipiravir is ingyenes, azt azok is megkapják, akiknek érvénytelenítik a tajszámát - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Az adóhivatal április 7-ig csaknem 66 ezer olyan magánszemély adatát adta át a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), akik úgy halmoztak fel hathavi tartozást, hogy jellemzően még csak a fizetéskönnyítési igényüket sem jelezték. Pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendkívül méltányosan jár el járulékügyekben - hangsúlyozta az államtitkár.

Érvénytelen tajszámmal is beoltják az embereket

Eddig 13 ezren kértek fizetési kedvezményt, az esetek 85 százalékában az adóhivatal engedélyezte is ezt, így több mint 213 millió forintnyi tartozásra kaptak könnyítést az érintettek - tette hozzá Izer Norbert. A járuléktartozás rendezésére elegendő időt biztosítva - február 13-a helyett -, március 10-én adta át a több mint hathavi tartozók adatait az adóhivatal a NEAK-nak.

covid-magyarország2
Fotó: Mónus Márton / MTI

Az egészségügyi hivatal ezt követően érvényteleníti az érintettek tajszámát, ami azzal jár együtt, hogy az állami egészségügyi szolgáltatást ingyenesen már nem vehetik igénybe - idézte fel az államtitkár. Mint mondta: most a koronavírus-járványban az a legfontosabb, hogy mindenki megkaphassa a védőoltást, és a betegség elleni gyógyszer is eljuthasson azokhoz, akiknek szükségük van rá. Ezért a tajszám esetleges érvénytelenítése ebben a két esetben nem jár negatív következményekkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Az államtitkár kitért arra is, hogy március 10-e óta a két szerv között az adatátadás folyamatos, naponta történik; aki rendezi a tartozását, annak a lehető leggyorsabban újra érvényessé válik a tajszáma. Április 7-ig már mintegy ötezer magánszemély rendezte a tartozását. A tartozást nemcsak fizetéssel lehet rendezni. Azok, akik vagyoni, jövedelemi helyzetük miatt nem tudják megfizetni a havi nyolcezer forintot - amely Európában a legalacsonyabb kötelezettség -, és nem felelnek meg a szociális rászorultság jogszabályi feltételeinek, pótlékmentes részletfizetést, de akár az egész tartozás elengedését is kérhetik a NAV-tól - részletezte az államtitkár.

A kínai járványügyi központ szerint nem alacsonyabb a vakcinájuk hatékonysága: ezzel indokolták

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a központ vezetője elismerte, hogy a kínai vakcina alacsonyabb hatékonyságú.

A kínai járványügyi központ szerint nem alacsonyabb a vakcinájuk hatékonysága: ezzel indokolták

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a központ vezetője elismerte, hogy a kínai vakcina alacsonyabb hatékonyságú.

Elolvasom

(Borítókép forrása: MTI/Balázs Attila)

Ezt is szeretjük