Orbán Viktor bejelentette, hogyan folytatódik a nyitás 3 és fél millió beoltottnál

Újabb lazításokra lehet számítani a jövő héten a miniszerelnök szerint.

GettyImages-1231223122

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Orbán Viktor szerda délután a közösségi oldalán bejelentette, hogy jól haladnak az oltási tervvel, már készülnek a lazítások újabb fokozatára, ami azt jelenti, hogy 3 és fél millió beoltottnál kinyithatnak a vendéglátóegységek teraszai, a teraszdíjat pedig eltörlik. A miniszterelnök hozzátette, hogy ez valószínűleg a következő hét közepén, szerda-csütörtök körül fog megtörténni.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy hétfőn, azaz április 19-én csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai számára indul újra az oktatás, a felsősök és középiskolások továbbra is digitális módon tanulhatnak.

Csökkent az aktív fertőzöttek száma

Az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes elmondta, hogy hosszú idő után csökkent, jelenleg 272 066 az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi osztályvezető azt is elmondta, hogy ezzel együtt folyamatosan nő a gyógyultak száma, ők 435 344-en vannak.

Közölte: az elmúlt 24 órában 3597 új fertőzöttet regisztráltak, a kórokozót 731 675 embernél mutatták ki a járvány kezdete óta. Kedden 285, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, ezzel 24 265-re nőtt a koronavírussal összefüggő halálozások száma.

Kórházban 10 364 koronavírusos beteg van, közülük 1204-en szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre - tette hozzá. Galgóczi Ágnes kitért arra, hogy Magyarországon a 14. héten 35 413 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez 13 334-gyel kevesebb, mint az azt megelőző héten. A fertőzöttek átlagéletkora változatlanul 46 év, az érintettek több mint a fele nő. A koronavirus.gov.hu weboldalon letölthető egy nyilatkozat, amit érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra.

Így különböztesd meg az allergia és a koronavírus tüneteit: nagyon hasznos táblázat készült

A Nemzeti Népegészségügyi Központ új tájékoztatót adott ki, hogy könnyebb legyen kiszűrni a koronavírus tüneteit az allergiaszezonban.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük