Így működnek a Covid elleni oltások: a Semmelweis Egyetem kisfilmjéből mindent megtudhatsz
Ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága, első részében a Covid elleni vakcinák működéséről is szó esik.

covid 19 vakcina
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága. A KliniKaland nevet viselő sorozat első része a védőoltásokkal foglalkozik, melyben a hagyományos és az új - például a Covid-19 elleni - vakcinák működési elvét ismerhetjük meg.

A kisfilm közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen mutatja be, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására.

A vírusok elleni vakcinák működése

Az első évad további részeiben az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikumkúra előnyeit és hátrányait ismerhetjük majd meg.

A Védőoltások I. része itt tekinthető meg:

Szó esik a videóban részletekre lebontva a különböző hatóanyagú vakcinák pontos működése, és az, hogy az immunrendszer védelme hogyan alakul ki. Kiderül többek között, mi szükség van az úgynevezett emlékeztető oltásokra, vagy hogyan lehetséges, hogy egy legyengített vírus felvértezheti a védekezőrendszerünket az erősebb társaival szemben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette, az animációt Gál Bettina. A Védőoltások I. szakmai lektora dr. Falus András immunológus. A KliniKaland sorozatot Galambos Péter narrációjában hallhatjuk.

A vakcinairigység arról szól, hogy az én életem, egészségem, szabadságom többet ér, mint a tiéd

Az az ember, aki csak önmagával foglalkozik, közönyössé válik a többi ember és a világ sorsa iránt. Nem hangzik túl jól. Nem én állítom egyébként, hanem Lasch Az önimádat társadalma című könyvében.

(Kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük