Ezt a nyilatkozatot érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra: jelentősen gyorsabb lesz a folyamat

A kormány arra kéri az embereket, hogy nyomtassák ki, és vigyék magukkal az oltásra ezt a hozzájáruló nyilatkozatot.

vírus-oltás2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy csak egyéni védelem van, egyéni védelmet pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment.

A kormányfő ismertette a számokat is: a beoltottak száma több mint 3 millió 145 ezer, a második oltást is megkapta több mint 1 millió 300 ezer ember. Hozzátette: meghalt 241 többségében idős ember, 10 ezer alá - 9459-re - csökkent a kórházban lévő betegek száma, és 1117-en vannak lélegeztetőgépen.

Gyerekeket is érint a betegség

Kitért arra is, hogy a kórházi statisztikák szerint a mintegy 10 ezer kórházban lévőből huszonhét 14 év alatti gyermek van, 2-en vannak lélegeztetőgépen. Elmondta azt is: az oltásra regisztráltak száma 4 millió 219 ezer ember. A kormányfő arra figyelmeztetett, hogy kialakult egy képzet, amikor azt hiszik emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat, mert "megúszták".

vírus-oltás1
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Ez félrevezető gondolat, "senki sem ússza meg" - hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet, pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment. A kormányfő arról is beszélt: a következő hat hét döntő lesz, Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra "kint vagyunk a vízből".

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ahogy a miniszterelnök korábban bejelentette, 3 és fél millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóegységek teraszai, valamint április 19-től az óvodások és általános iskolások számára újra megnyitnak az oktatási intézmények. Ez a szám várhatóan jövő hét közepén lesz meg, a koronavirus.gov.hu oldalon pedig arra kérik az embereket, hogy vigyék magukkal ezt a hozzájáruló nyilatkozatot kinyomtatva, hiszen jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, legyen szó a háziorvosról vagy a kórházi oltópontokról.

Mire jó a védettségi igazolvány? A Belügyminisztérium ezt válaszolta

Március óta egyre több ember kapta meg a védettségi igazolványt, ám eddig nem volt teljesen világos, mire is lehet használni.

(Borítókép forrása: MTI/Varga György.)

Ezt is szeretjük