Ezt a nyilatkozatot érdemes kinyomtatva elvinni az oltásra: jelentősen gyorsabb lesz a folyamat
A kormány arra kéri az embereket, hogy nyomtassák ki, és vigyék magukkal az oltásra ezt a hozzájáruló nyilatkozatot.

vírus-oltás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy csak egyéni védelem van, egyéni védelmet pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment.

A kormányfő ismertette a számokat is: a beoltottak száma több mint 3 millió 145 ezer, a második oltást is megkapta több mint 1 millió 300 ezer ember. Hozzátette: meghalt 241 többségében idős ember, 10 ezer alá - 9459-re - csökkent a kórházban lévő betegek száma, és 1117-en vannak lélegeztetőgépen.

Gyerekeket is érint a betegség

Kitért arra is, hogy a kórházi statisztikák szerint a mintegy 10 ezer kórházban lévőből huszonhét 14 év alatti gyermek van, 2-en vannak lélegeztetőgépen. Elmondta azt is: az oltásra regisztráltak száma 4 millió 219 ezer ember. A kormányfő arra figyelmeztetett, hogy kialakult egy képzet, amikor azt hiszik emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat, mert "megúszták".

vírus-oltás1
Fotó: Rosta Tibor / MTI

Ez félrevezető gondolat, "senki sem ússza meg" - hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet, pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment. A kormányfő arról is beszélt: a következő hat hét döntő lesz, Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra "kint vagyunk a vízből".

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ahogy a miniszterelnök korábban bejelentette, 3 és fél millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóegységek teraszai, valamint április 19-től az óvodások és általános iskolások számára újra megnyitnak az oktatási intézmények. Ez a szám várhatóan jövő hét közepén lesz meg, a koronavirus.gov.hu oldalon pedig arra kérik az embereket, hogy vigyék magukkal ezt a hozzájáruló nyilatkozatot kinyomtatva, hiszen jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, legyen szó a háziorvosról vagy a kórházi oltópontokról.

Mire jó a védettségi igazolvány? A Belügyminisztérium ezt válaszolta

Március óta egyre több ember kapta meg a védettségi igazolványt, ám eddig nem volt teljesen világos, mire is lehet használni.

(Borítókép forrása: MTI/Varga György.)

Ezt is szeretjük