Kigyulladhat az iPhone, ha ezt a két dolgot csinálod vele: az Apple figyelmeztetést adott ki

Ezekre nagyon oda kell figyelnie mindenkinek, akinek iPhone telefonja van!

GettyImages-1235437182
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az iPhone-tulajdonosok figyelmét két fontos dologra hívta fel az Apple, amiket ha nem tartanak be, akár még ki is gyulladhat az okostelefonjuk.

Ezek a telefonok gyakorlatilag olyanok, mint a miniszámítógépek, és úgy is kell velük bánni, különben pórul járhat az ember.

Az iPhone kigyulladása

Az Apple közleménye szerint az okostelefonokkal óvatosan kell bánni, elkerülvén a felesleges baleseteket. Két dolgot kifejezetten kihangsúlyoztak, amit soha nem szabad csinálni az iPhone telefonokkal.

GettyImages-1382255133

Az egyik, hogy ne használjon senki sérült kábelt a töltéshez. Az elektromos vezeték szabaddá válik, ami áramütést okozhat, nem beszélve arról, hogy a kopott vagy sérült töltőtkábel túlmelegítheti a készüléket, ami ettől kigyulladhat. Mindig ép kábellel tölts, és lehetőleg jól szellőző helyen tárold és használd a töltőfejet és a hozzá tartozó vezetéket.

A másik pedig, hogy ne töltsd a telefonod, ha beázott. Ilyenkor azonnal ki kell kapcsolni az iPhone-t, és kihúzni, hogyha épp töltésen volt. Ezt követően szárítsd meg egy vékony ronggyal. Csak akkor próbáld meg újra tölteni, ha már biztos vagy abban, hogy nincs benne nedvesség - máskülönben túlhevülhet és kigyulladhat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Már-már evidensnek tűnhet az Apple részletes figyelmeztetése, mégis számos tűzesetről hallani, amiknek többsége a telefonok gondatlan használata miatt következett be. Jobb megelőzni a bajt, ehhez pedig nem árt ismerni a veszélyforrásokat. 

Olvass tovább: végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod

A Google figyelmeztetést tett közzé, melyben egy súlyos és visszavonhatatlan hibára hívják fel a figyelmet a Gmail-fiókkal kapcsolatban.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük