Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett

A Google figyelmeztetést tett közzé, melyben egy súlyos és visszavonhatatlan hibára hívják fel a figyelmet a Gmail-fiókkal kapcsolatban.

GettyImages-1245393251
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kiderült, hogy sokkal jobban érdemes odafigyelni a Gmail-fiókon elérhető tárhelyre, mint ahogy eddig a felhasználók többsége gondolta volna.

Akik nincsenek résen, és ez több milliárd embert érint, azok könnyedén elveszthetik az összes levelezésüket vagy bármilyen egyéb, felhőben tárolt adataikat.

Amikor megtelik a Gmail-tárhely

- Ha valaki lemondja a tárhelycsomagját, vagy a tárhelycsomag lejár, a tárhelykorlátok visszaállnak az eredeti értékre, így a számlázási ciklus végén nem kell fizetni - jelentette ki a Google.

GettyImages-1237932948

Ahogy visszazuhan, úgy bárki könnyedén elérheti, sőt bőven túllépheti a korlátot, súlyos problémát okozva ezzel, hiszen akár az összes e-mailje törlődhet. A Google közleménye szerint 2021. június elseje óta szabály, hogy akik inaktívak, vagy túllépik a tárhelykvótát legalább két éven át, azoknál az összes e-mailjüket törölhetik véglegesen. Mielőtt ez bekövetkezne, az érintett nem tud üzenetet küldeni és fogadni sem.

Egyébként minden Google-fiókhoz 15 GB ingyenes felhőtárhely tartozik, ami a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók felületek között oszlik meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Természetesen  előfordulhat, hogy valakinek 15 GB elég, de aki sok e-mailt kap, vagy fotókat, videókat tárol a Google Driveban, azok választhatják a bővítést is, ebben az esetben további tárhelyért kell fizetni, és odafigyelni arra, hogy aktív maradjon a tárhelycsomag. 

Érdemes időnként ellenőrizni a Google-fiók tárhelybeállítását, hogy lecsekkold, mennyire telítődött meg a fiók.

Érdemes kipróbálni: 7 hasznos Google Maps-trükk

A praktikus alkalmazásnak számos kényelmi funkciója van, amit kevesen ismernek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük