Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett

A Google figyelmeztetést tett közzé, melyben egy súlyos és visszavonhatatlan hibára hívják fel a figyelmet a Gmail-fiókkal kapcsolatban.

Gmail-tárhely megtelt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiderült, hogy sokkal jobban érdemes odafigyelni a Gmail-fiókon elérhető tárhelyre, mint ahogy eddig a felhasználók többsége gondolta volna.

Akik nincsenek résen, és ez több milliárd embert érint, azok könnyedén elveszthetik az összes levelezésüket vagy bármilyen egyéb, felhőben tárolt adataikat.

Amikor megtelik a Gmail-tárhely

- Ha valaki lemondja a tárhelycsomagját, vagy a tárhelycsomag lejár, a tárhelykorlátok visszaállnak az eredeti értékre, így a számlázási ciklus végén nem kell fizetni - jelentette ki a Google.

GettyImages-1237932948

Ahogy visszazuhan, úgy bárki könnyedén elérheti, sőt bőven túllépheti a korlátot, súlyos problémát okozva ezzel, hiszen akár az összes e-mailje törlődhet. A Google közleménye szerint 2021. június elseje óta szabály, hogy akik inaktívak, vagy túllépik a tárhelykvótát legalább két éven át, azoknál az összes e-mailjüket törölhetik véglegesen. Mielőtt ez bekövetkezne, az érintett nem tud üzenetet küldeni és fogadni sem.

Egyébként minden Google-fiókhoz 15 GB ingyenes felhőtárhely tartozik, ami a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók felületek között oszlik meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Játssz a Heineken kódokkal és nyerj!

Vásárolj promóciós csomagolású Heineken terméket, töltsd fel a kupakban vagy a nyitófülön található kódot és nyerj 4 fős amszterdami utazást vagy legyen tiéd a Heineken ajándékok egyike! Növeld a nyerési esélyed és játssz velünk 2024. július 17-ig!

Advertisement

Promóció

Természetesen  előfordulhat, hogy valakinek 15 GB elég, de aki sok e-mailt kap, vagy fotókat, videókat tárol a Google Driveban, azok választhatják a bővítést is, ebben az esetben további tárhelyért kell fizetni, és odafigyelni arra, hogy aktív maradjon a tárhelycsomag. 

Érdemes időnként ellenőrizni a Google-fiók tárhelybeállítását, hogy lecsekkold, mennyire telítődött meg a fiók.

Érdemes kipróbálni: 7 hasznos Google Maps-trükk

A praktikus alkalmazásnak számos kényelmi funkciója van, amit kevesen ismernek.

7 hasznos Google Maps-trükk: nem csak útvonaltervezésre jó az alkalmazás

A praktikus alkalmazásnak számos kényelmi funkciója van, amit kevesen ismernek.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük