Figyelmeztetés az egész országra: zivatarok és felhőszakadás is várható ma

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra kér, mindenki tájékozódjon az időjárásról, mielőtt elindul otthonról.

vihar

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére figyelmeztetést, néhányra pedig riasztást hirdetett. Mindenkit arra kérnek, mielőtt bármilyen szabadtéri rendezvényre indulnának ma, figyeljék az időjárás-előrejelzéseket.

Idén az operatív törzs felel az augusztus 20-ai ünnepély biztonságos lebonyolításáért. Folyamatosan üléseznek, az időjárás függvényében akár változtathatnak is a programok alakulásán, ez a tűzijátékot is érintheti, ám arról, megtartják-e, csak később döntenek.

Az időjárás augusztus 20-án

Az OMSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is több hullámban kell zivatarokra számítani, legfőképp a Dunántúlon és az ország középső észak-déli sávjában. A zivatarcellákat legfőképp felhőszakadás, de néhol egy-egy viharos széllökés és jégeső is kísérheti. A feltételek várhatóan még a vasárnapra virradó éjszaka is kedvezőek maradnak a zivatarok számára.

Tehát változékony, csapadékos időre van kilátás, ami a jellegéből kifolyólag jelentős bizonytalansággal terhelt. Az ország északkeleti részén ugyanakkor jóval kisebb lesz a csapadék esélye, ott ma még nagyobb terület maradhat szárazon, és kevesebb az esély rá, hogy ezeken a területeken megdörren az ég.

Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték: nyilvánosságra hozták a pontos összeget

Az augusztus 20-i tűzijátékhoz szükséges rakéták beszerzési ára idén is nettó 1,3 milliárd forint, vagyis bruttó 1,65 milliárd forint - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség, röviden MTÜ hétfőn. Azt írták, hogy a kiadás nem növekedett a 2021. évihez képest. A beszerzés az év első felében lezárult, az árat tehát - mint írták - pontosan lehet tudni.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük