Ennyibe kerül idén az augusztus 20-i tűzijáték: nyilvánosságra hozták a pontos összeget

Kiderült, mennyi a 2022-es augusztus 20-i tűzijáték ára.

Augusztus 20-i tűzijáték ára
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az augusztus 20-i tűzijátékhoz szükséges rakéták beszerzési ára idén is nettó 1,3 milliárd forint, vagyis bruttó 1,65 milliárd forint - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség, röviden MTÜ hétfőn. Azt írták, hogy a kiadás nem növekedett a 2021. évihez képest. A beszerzés az év első felében lezárult, az árat tehát - mint írták - pontosan lehet tudni.

Kovács Zoltán, az augusztus 20-ai Szent István-napi programsorozat biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a testület első ülésén azt mondta: az előkészületek rendben folynak. Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A látogatókat augusztus 18-21. között mintegy húsz programhelyszínen több száz programelemmel várják.

Köztük - mint a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fogalmazott - "Európa legnagyobb tűzijátékával", amely bemutatja az ezeréves magyar állam történelmének jelentős momentumait, a nemzeti identitás fontosabb elemeit. A tűzijáték során uszályokról és pontonokról mintegy 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel 4,3 kilométer hosszan a Margit híd és a Petőfi híd között. Emellett a tavalyihoz képest kétszer annyi, hatszáz drón is hozzájárul majd a látványhoz - emelte ki.

Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok sem: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. Ezek mellett sok egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget, "igazi fesztiválhangulatot ígérnek" a szervezők a Szent István-napi programsorozaton.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található. Az államalapítás és Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep.

Fotók: Getty Images

Képeken augusztus 20. a rendszerváltás előtt

Csak 1966-tól lehetett újra tűzijáték az augusztus 20-i ünnepségsorozaton.

Ilyen volt a tűzijáték a ’60-as években: képeken augusztus 20. a rendszerváltás előtt

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük