Így óvd a házi kedvencedet tűzijáték idején: nagyon megijedhet a hang- és fényhatásoktól
Különösen nehéz időszak ez a kutyák és macskák számára, ezért fontos mindent megtenni annak érdekében, hogy biztonságban érezzék magukat.

augusztus202
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki valaha is tartott már kutyát vagy macskát, az jól tudja, hogy az erős fény- és hanghatások nagyon rosszul érintik őket, megijednek, és akár el is kóborolhatnak. Sajnos Magyarországon még mindig nagyon sok kutya és macska él az utcán vagy menhelyeken, ezért fokozottan figyelni kell arra, hogy ezeket az eseteket megelőzzük.

Legyen szó nagy viharokról, esetleg olyan alkalmakról, mint a szilveszter éjjel vagy az augusztus 20-i ünnepségek, néhány fontos intézkedés betartása minden felelős állattartó számára ajánlott, hiszen sok gondtól kímélhetjük meg ezáltal magunkat, és ami fontosabb, a kis kedvenceket is.

Így óvd az állatokat tűzijáték idején

Az Orpheus Állatvédő Egyesület már 22 éve foglalkozik kóbor állatokkal, évente átlagosan 800 kutyát és macskát mentettek meg. A szervezet vezetője, Seres Zoltán azt javasolja a gazdiknak, hogy a tűzijátékok idejére a kutyákat és macskákat zárt, hangtól tompított helyen kell elhelyezni, de más jó tanácsokkal is szolgált az állattartóknak.

augusztus201
Fotó: Capuski / Getty Images Hungary
  • Az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyél magaddal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okozhat.
  • Az otthon tartott házi kedvencet a tűzijáték hang- és fényhatása idején zárt helyen tartsd!
  • A biztonság kedvéért tegyél kedvenced nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát, hogy ha szükséges, egy esetleges megtaláló gyorsan kapcsolatot tudjon teremteni veled.
  • Ha megtörtént a baj, az elveszett kis kedvenceket érdemes a lakhely legalább 10 kilométeres körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.

Mit tesz egy árva állattal a szeretet és a gondoskodás?

Megható képeken az árva állatok átalakulásai: rengeteget változtak a gazdik szeretetének és törődésének köszönhetően.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük