Ez a vélemény itthon a vegán húshelyettesítőkről: a kutatást végzőket is meglepte az eredmény
Már itthon is vannak rendszeres fogyasztói a húshelyettesítőknek egy felmérés szerint.

GettyImages-1279349939
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megkérdezettek 5 százaléka rendszeresen fogyaszt növényi alapú húshelyettesítőt, csaknem 30 százalék már kóstolt ilyen terméket, a többiek fele pedig kipróbálná - közölte a Pápai Hús Kft. A visszajelzések szerint minden ötödik ember követ valamilyen diétát, közöttük ugyancsak 20 százalék körüli a vegetáriánusok és a vegánok aránya - írták. A Pápai Hús Kft. szeptemberi, online kérdőíves, reprezentatív kutatása alapján az életkor csökkenésével egyre kevesebb a húsevő.

A magyar háztartások kétharmadában még hetente többször fogyasztanak húst, különösen az 50 és 65 év közöttieknél, de 43 százalék tart húsmentes napot, többnyire anyagi megfontolásból - tették hozzá. A válaszok alapján a vegán élelmiszerek iránti nyitottság felülmúlja a várakozásokat - értékelte az adatokat a Pápai Hús Kft. A vásárlói érdeklődést részben a kíváncsiság magyarázhatja a közlemény szerint, de biztosak abban is, hogy a fogyasztói tudatosság, a fenntarthatósági elvárások ugyancsak fontosak.

A megkérdezettek 40 százaléka figyel arra, hogy kevesebb szemetet termeljen az élelmiszerek fogyasztásával, a minőségi alapanyagokra szintén majdnem ugyanennyien figyelnek, míg az összetevőket minden harmadik vásárló nézi meg. Az egészséges termékekért minden negyedik akár többet is hajlandó fizetni - derül ki a felmérésből.

Fotók: Getty Images

9 isteni tésztás fogás hús nélkül: olcsó és kiadós receptek

A húsmentes tészták olcsók, kiadósak, és mindenki szereti őket.

Ezt is szeretjük