Változékony idővel érkezik a hétvége: 32 fok is lehet
Záporral és zivatarokkal is számolni kell a hétvégén, de napsütésben sem lesz hiány.

időj-május2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken napos idő lesz a jellemző, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Az északnyugati területeken kis eséllyel egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél nagy területen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szombaton hidegfront szakadozott felhőzónája vonulhat át térségünk felett. Hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar (nagyobb számban az ország délnyugati és északkeleti harmadán). A csapadékgócok között maradnak száraz területek. Délnyugatiról északnyugatira fordul a szél, és az ország nagy részén megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban általában 10 és 17, délután többnyire 27 és 32 fok között alakul.

időj-május1
Fotó: Zsolt Hlinka / Getty Images Hungary

Vasárnap a többórás napsütés, illetve a fátyolfelhők mellett sokfelé gomolyfelhők képződhetnek. Általában száraz idő várható, de egy-egy zápor előfordulhat. Sok helyütt megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 7, 15 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Varázslatos helyek Budapesten, ha elvonulnál a világ zaja elől

Amennyiben nyugalomra és a természet közelségére vágysz, de nincs időd messzire utazni a fővárosból, neked szól a következő összeállítás.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük