Jönnek a mínuszok: bekeményít az ősz a hétvégén

Kevesebb csapadék és alacsonyabb hőmérséklet várható a hétvégén.

osz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az ország déli felén továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, ott csak délutántól kezd lassanként csökkenni a felhőzet. Délutánig a Nagykanizsa-Szeged vonaltól délre továbbra is lehet még gyenge eső, majd délutánra ott is megszűnik a csapadék. Eközben az ország északi felén eleinte fátyolfelhős idő várható, a déli óráktól azonban mind nagyobb területen kiderül az ég. A keleti, északkeleti szelet az Észak-Alföldön erős széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, Baranyában és környékén lesz a hűvösebb.

Szombaton az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős, a déli megyékben, később északkeleten is változóan felhős lesz az ég. A déli megyékben elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 9 fok között alakul, de elsősorban az északkeleti megyékben a derült, szélcsendes helyeken -2, +1 fokot is mérhetnek. Délután 10, 15 fok valószínű.

Vasárnap hazánk nagy részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, de elsősorban a déli megyékben, illetve a Tiszántúlon erősebben megnövekedhet a felhőzet. A Dél-Alföldön, illetve a Tiszántúlon több helyen, másutt elvétve valószínű eső, záporeső. Az északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 8 fok között várható, de a gyengébben felhős, szélvédett tájakon -2, +1 fok is lehet. A csúcsérték 9 és 14 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

A cikk az ajánló után folytatódik

Lenyűgöző NASA-fotók Magyarországról

Nézd meg, hogy néz ki Budapest, a Hortobágyi Nemzeti Park és a Balaton az űrből.

Ezt is szeretjük