Ezek a NASA legszebb fotói a Napról - Szemet gyönyörködtető gyűjtemény

Ilyen közelről még soha nem láttad a Napot!

nap-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Nap naprendszerünk központi, izzó gázokból álló csillaga. Bár szédítő belegondolni, de a mi Napunkhoz hasonló - sőt nagyobb - csillagok milliárdjai vannak még szétszórva a Tejútrendszerben.

Földünk 93 millió mérföldnyire kering a Naptól. A kettejük közötti kölcsönhatások vezérlik többek között az évszakokat, az éghajlatot és az óceán áramlatait.

A NASA legszebb fotói a Napról

A Nap 92,1 százalék hidrogénből és 7,8 százalék héliumból áll, melyet a saját gravitációja tart össze. A Nap magja körülbelül 15 millió Celsius fok, energiája nélkül pedig a Földön nem lenne élet. Számos űrhajó figyeli folyamatosan a Napot, erre többek között azért van szükség, mert működése hatással van a műholdakra. Mutatjuk a NASA legszebb felvételeit Napról, mely a teljes naprendszer tömegének 99,8 százalékát teszi ki.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük