A hétvégén is kitart a kánikula, de végre eső is jöhet: mutatjuk, hol várható kisebb lehűlés
A hétvégén végre megérkezhet a várva várt lehűlés.

kánikula-eső2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, majd az érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kis eséllyel, késő délutántól viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, és megélénkül, de főként a Zemplén térségében végig délnyugati marad a légáramlás. Zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

Szombaton a Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan valószínű csapadék, éjjel, délelőtt bárhol előfordulhat, a nap második felében inkább hazánk északkeleti felén lehet zápor, zivatar. Ezek estétől csaknem mindenütt megszűnnek. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

kánikula-eső1
Fotó: cmfotoworks / Getty Images Hungary

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. Néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 27 és 32 fok között várható.

Nemcsak száraz időszakból, hanem nyári esőből is egyre több lesz Budapesten: ez az oka a meteorológus szerint

Olyan nyár is lehet a fővárosban, amikor fél hónapig nem esik eső.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük