Elképesztő és hátborzongató, amit a pókok létrehoztak Ausztráliában: egész parkokat beborítottak
Aki irtózik a pókoktól, jobb, ha messzire elkerüli Ausztráliát.

pókháló
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztrália mindig is híres volt különleges és egyedi élővilágáról, hiszen itt olyan fajok is megtalálhatók, amik sehol máshol a világon. Ez a változatos állat- és növényvilág azonban néha egészen ijesztő tud lenni, főleg azok számára, akik nem ehhez vannak szokva.

Egy nemrég történt eset azonban még a helyieket is megdöbbentette: a BBC beszámolója szerint a Victoria állambeli Gippsland régióban olyan hatalmas és erős hálókat szőttek a pókok, amik rendkívül nagy területet fedtek le - és hátborzongató látványt nyújtottak.

Ez állt a furcsa jelenség mögött

A hatalmas kiterjedésű, fátyolszerű pókhálók a napokig tartó esőzések és áradások után jelentek meg a régióban. A szakértők szerint a leplet egy "ballonozás" néven ismert túlélési taktika hozza létre, ahol a pókok úgy dobják ki hálójukat, hogy fel tudjanak jutni velük a magasabb területekre. Dr. Ken Walker, a Viktória Múzeum rovarokkal foglalkozó vezető kurátora szerint valószínű, hogy több millió pók szőtte így a hálóját a környező fákra.

A helyiek már sok furcsaságot láttak, és nem ez volt az első eset, hogy hatalmas pókhálókkal találkoztak, ám most őket is meglepte, milyen óriási kiterjedésű volt a jelenség. A legtöbbek azonban nem ijedtek meg, sokkal inkább gyönyörűnek és lenyűgözőnek tartották a fátyollal bevont fákat és réteket. Volt, ahol a pókháló egybefüggően megtett egy kilométert az út mentén, és még az erősebb szél sem bontotta fel, így rendkívül strapabíró menedéket alkottak az ízeltlábúak. A szakértők szerint azonban a kemény munkájuk gyümölcse a hétvégén már felbomlik.

Nem mindennapi fotók kengurukról: szívmelengető képeken a különleges állatok ismeretlen oldala

A kenguruk Ausztrália ikonikus állatai, akik erszényükben cipelik cseperedőfélben lévő kicsinyeiket.

(Borítókép forrása: australian / Twitter)

Ezt is szeretjük