Nem mindennapi fotók kengurukról: szívmelengető képeken a különleges állatok ismeretlen oldala
A kenguruk Ausztrália ikonikus állatai, akik erszényükben cipelik cseperedőfélben lévő kicsinyeiket.

kenguru képek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztrália ikonikus erszényes emlősét, a kengurut bárki álmából felébresztve beazonosítja, már gyerekkorunkban is találkozhattunk vele hála A. A. Milne Micimackójának, ahol Kanga mama cipelte Zsebi babát "puttonyában".

A különleges állatok híres ugrómesterek, akár 9-10 métereket is képesek szökellni, melyben jellegzetes, hosszú, a tövénél igen vaskos farkuk is segíti őket. A kontinens délnyugati részén és Tasmánia területén élnek.

A kenguruk

A kenguru elnevezés a 19. század elején terjedt el, riválisai voltak a górugrány és az ugrány nevek is, de szerencsére utóbbiak az idők folyamán kikoptak a köztudatból. Az északkelet-ausztráliai Guugu-Yimithirr szóból eredeztethető, ami a legenda szerint pontos fordítással azt jelentette, hogy "nem értem a nyelvet". Úgy tartották, a bennszülöttek szó szerint nem értették, mit kérdez az a felfedező, aki először rámutatott a kengurukra, és kíváncsiskodott a nevük után, de egy nyelvészprofesszor később cáfolta ezt a feltételezést. Mára már rengeteg dolgot kiderítettek a különleges állatok szokásáról és életviteléről, és lebilincselő képek készültek róluk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük