A tavasz még várat magára: nem sok jót ígér az előrejelzés
A hétvégén nem várható számottevő változás, de jövő héten ismét viharos szélre számíthatunk.

fuggony-tel-ablak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken napos és felhős időszakok és területek váltakoznak, majd délután északkelet felől elkezd kiderülni az ég. Kezdetben az ország keleti felén néhol hózápor, zápor előfordulhat, majd csapadék nem valószínű. Az északias szél többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Szombaton a Dunántúlon - elsősorban annak nyugati részén - tartósan felhős területek is maradhatnak, az ország nagyobb részén ugyanakkor túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél a Kisalföld térségében megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Vasárnap éjszaka főként nyugaton rétegfelhőzet, illetve foltokban köd képződhet. Napközben nagyobbrészt derült, napos idő várható, de maradhatnak felhős körzetek is. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, nyugaton lesz az enyhébb idő.

A jövő hét elejére ismét rendkívül erős, még a téli időszakhoz képest is szokatlanul erős nyugatias áramlás alakulhat ki Európa felett. Emiatt a kontinens jókora részén viharos széllökésekre kell számítani, ezek akár orkánerejűek is lehetnek.

Fotók: Getty Images

Meddig tart még az idei tél?

Meglátta árnyékát a Fővárosi Állat- és Növénykert medvéje. Azt is megvizsgálták, mennyire lehet hinni a medveárnyék-módszernek.

Ezt is szeretjük