Beköszöntött az igazi ősz - Záporok és napsütés is vár ránk a héten
Érdemes előkeresni az őszi kabátokat a szekrényből, hiszen a héten már nagy szükség lesz rájuk.

őszi-időjárás2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn reggel még a legtöbb helyen borult lesz az ég, és a déli megyék kivételével sokfelé eshet, majd délelőtt a csapadékzóna észak felé távozik, átmenetileg fel is szakadozhat a felhőzet. Délután már ismét sok felhő lesz felettünk, és újabb hullámban számíthatunk elszórt záporokra, zivatarokra.

Az Alföldön a déli szelet kísérhetik erős, egy-egy helyen viharos közeli lökések, máshol mérsékelt vagy élénk, változó irányú szél várható. A délután második felében már mindenhol csillapodik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 25 fok között valószínű, de az Alpokalján, Kisalföldön és az Északi-középhegység térségében kissé hűvösebb is lehet.

őszi-időjárás1
Fotó: Jan Hakan Dahlstrom / Getty Images Hungary

Kedden nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és szórványosan eső, zápor is várható, majd délután nyugat felől vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, szűnik a csapadék. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán keleten nagyobbrészt erősen felhős idő várható, és elszórtan eső, zápor is kialakul, az ország középső és nyugati részén ugyanakkor többórás napsütésre számíthatunk. Az északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Csütörtökön nyugaton több órára kisüt a nap, keleten több felhő, kevés napsütés ígérkezik, és arrafelé elszórtan eső, zápor is kialakul. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken nagyobbrészt felhős időre számíthatunk szórványosan esővel, záporesővel. A déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről - Ritkán láthatjuk ilyennek a természetet

Számos helyen lehet a napokban szarvasbőgést tapasztalni az országban, most a barcsi erdőben készültek varázslatos képek a jelenségről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük