Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről - Ritkán láthatjuk ilyennek a természetet
Számos helyen lehet a napokban szarvasbőgést tapasztalni az országban, most a barcsi erdőben készültek varázslatos képek a jelenségről.

szarvasbőgés2
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeptember a természetben többek között a szarvasbőgés hava. Ilyenkor az erdőkben nemcsak az egyre sokasodó színes falevéllel, hanem a párzási időszakukat élő emlősökkel is lehet találkozni, akik jellegzetes hangjukkal törik meg a csendet.

A gímszarvasok bőgése az augusztus végi lehűlések idején kezdődik, és legjobban a hűvös, párás hajnalokon lehet őket hallani, de melegben, fényes nappal is előfordul. A hímek így jelzik a többi szarvasbikának, ki a csoport ura, és hogy kizárólag hozzájuk tartoznak a nőstények.

Gyönyörű látvány a szarvasbőgés

Nem véletlen, hogy ez a vadászok egyik kedvenc időszaka, hiszen nemcsak a hangok, hanem a hajnali ködben versengő szarvasok látványa is egészen lenyűgöző. Az országban elsőként a dél-zalai és somogyi erdőkben kezdik meg párzási időszakukat az állatok, legutoljára pedig a zempléni szarvasok bőgnek fel. Most a Somogy megyei Barcs közelében kapták lencsevégre a lenyűgöző természeti jelenséget, amelynek látványa akár mesekönyvbe is beillene.

(Borítókép forrása: MTI/Kovács Attila)

Ezt is szeretjük