Őszi veszélyre figyelmeztet a rendőrség: ezeket a tanácsokat adták az autósoknak
Elkezdődik egy időszak, amikor lehetőleg még jobban oda kell figyelni az utakon, mint máskor.

autózik
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elkezdődött a szarvasbőgés időszaka, ami a kora ősz legrizikósabb szakasza az autóvezetők számára. Ilyenkor drasztikusan megnövekszik a vadelütések száma. A bikák a bőgési időszakában jóval aktívabbak, kevésbé óvatosak, veszélyérzetük lecsökken, ezért körültekintés nélkül szaladhatnak ki az úttestre.

A napokban több baleset is történt emiatt. A rendőrség ezért fokozott óvatosságra int, és az alábbi tanácsokat adja azoknak, akik kocsival közlekednek.

szarvasbőgés

A rendőrség tanácsai szarvasbőgés idejére

  • Ha az autóvezető vadállatot lát az úttesten, vagy annak környezetében, lassítson. A vadon élő állatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat, és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha valaki őzet vagy szarvast látott, számítson többre is. Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül az autó elé, a legjobb, amit a sofőr tehet, hogy vészfékez, hangjelzést ad, de nem rántja félre a kormányt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Úgy járkálnak a szarvasok a nagyváros utcáin, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga

Ritka látvány a szarvas a nagyvárosban, és a világ bármely más pontján valószínűleg kiváltana pár furcsálló pillantást, de nem a japán Narában, ott ugyanis a vad szarvaspopuláció szabadon mozoghat a házak között. 

(Képek forrása: police.hu, borító- és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük