Csípős hideg lesz a héten, de mi a helyzet a hóval? Időjárás-jelentés
Az előrejelzés szerint nem sok esély van számottevő havazásra a héten.

ablakon-kinez
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn alapvetően gyengén felhős, napos idő lesz, de időnként északon több lesz a felhő. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 0 és +4, késő este -1 és -9 fok között alakul. Este túlnyomóan derült idő lesz csapadék nélkül. A hajnali órákra néhol pára-, illetve ködfoltok kialakulhatnak. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet hajnalban -4 és -11 fok között alakul.

Kedden napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban, reggel párásság, ködfoltok előfordulhatnak, de napközben javulnak a látási viszonyok. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4, -10 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben -11, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között valószínű.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható, majd délutántól megnövekszik a fátyolfelhőzet, éjszaka meg is vastagszik. Éjfélig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -10 fok között alakul, a fagypont közeli értékek északnyugaton valószínűek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékekkel.

Csütörtökön szakadozott felhőtakaró lesz felettünk, legfeljebb néhány órás napsütésre van kilátás. Éjfél után, délelőtt néhol gyenge havazás, gyenge ónos eső kialakulhat. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul, az alacsonyabb értékek északkeleten, a magasabbak nyugaton lesznek.

Pénteken többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Éjszaka, hajnalban átmenetileg párássá, ködössé válhat a levegő, majd napközben javulnak a látási viszonyok. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

A globális felmelegedés átalakította Grönlandot

A klímaváltozás hatásai talán pont ezen a hideg vidéken mutatkoznak meg a leglátványosabban, mivel az átlaghőmérséklet emelkedésével a sarki jég erőteljes olvadásnak indult.

Ezt is szeretjük