Az összes munkaszüneti nap 2020-ban: csak két szombaton kell dolgozni idén
Mutatjuk, mikor lesz lehetőséged pihenni 2020-ban.

naptar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az új év kezdete gyakran a tervezgetésről szól. Ilyenkor nem árt sorra venni, hogy mi az, amit már most is tudni lehet az előtted álló esztendő menetéről, hiszen könnyebb úgy kalkulálni, ha tisztában vagy vele, mikorra esnek a hosszú hétvégék, hány pihenőnappal számolhatsz, és mely szombatokat kell majd munkára áldozni.

Mint minden évben, úgy 2020-ban is kormányrendelet szabályozza a munkaszüneti napok körüli munkarendet. Összegyűjtöttük, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelkezése szerint idén mely napokon élvezheted a szabadságot, és mikor kell más változásokra számítanod. Bár szerencsére nem lesz sok szombati munkanap, ez azzal is jár, hogy négynapos hétvégéből is kevés lesz.

Munkaszüneti napok 2020-ban

  • 2020. január 1. szerda, újév napja, munkaszüneti nap. Most ez az egy nap áll rendelkezésre, hogy kipihend a szilveszteri bulit, mert másnap már munkába kell állni.
  • 2020. április 10-től 2020. április 12-ig esedékes az év első négynapos hétvégéje, ekkorra esik ugyanis a nagypéntek és a húsvéthétfő.
  • 2020. május 1. péntekre esik, így a munka ünnepének köszönhetően háromnapos hétvége vár ránk.
  • 2020. június 1-én pünkösdhétfő lesz, így épp egy hónappal a májusi után újabb háromnapos hétvégének örülhetünk.
  • 2020. augusztus 20. csütörtökre esik, ezért 2020. augusztus 21., péntek is pihenőnap lesz, amit utólag, augusztus 29-én szombaton dolgozunk le.
  • 2020. október 23-án, pénteken, az 1956-os forradalom emléknapján munkaszüneti nap lesz.
  • 2020. december 12-én esedékes a második szombati munkanap, ekkor dolgozzuk le a 2020. december 24-i pihenőnapot. A szenteste idén csütörtökre esik.
  • 2020. december 25. péntek, karácsony első napja, munkaszüneti nap.

Nemzeti ünnepünk, március 15. 2020-ban a november 1-i mindenszentekhez hasonlóan vasárnapra esik, karácsony második napja, december 26. pedig szombat, így ezeken a napokon nem lesz lehetőség pluszpihenésre. 2020-ban tehát a munkanapra eső ünnepnapok száma nyolc, a pihenőnapoké kettő, a plusz szombati munkanapoké szintén kettő lesz.

Fotók: Getty Images

Helyesen írod a dátumokat?

A keltezés egyszerűnek tűnik, ám mégis sokan bajban vannak a ragok, névutók, pontok helyesírásával kapcsolatban. Te mindig megfelelően írod le a dátumokat, és tudod, melyik alak számít elfogadottnak a magyar helyesírás szabályai szerint?

Ezt is szeretjük