Vízzel permetezte be a ruhákat a téli fagyban: bámulatos lett az eredmény
A kanadai művész megfagyott ruhákból készített óriási virágcsokrot.

megfagyott-ruha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nicole Dextras lelkes környezetvédő, valamint rajong a tudományos fantasztikumért, a folklórért és a varázslatos mesevilágért. Ezek összességéből inspirálódott, amikor kidolgozta a Bouquet című, fagyott ruhákból álló installáció ötletét, mellyel egyrészt elsősorban egy csodálatos virágcsokrot akart a szemlélődők eszébe juttatni.

Másrészt viszont, közelebbről szemlélve a kanadai művész már inkább valamiféle alvilági, mitikus hangulatot képzelt el, amit az óriási, Vénusz légycsapójaként magasodó ruha-növények idéznek elő. Ez a kettősség arra hívja fel a figyelmet, hogy nem minden az, aminek látszik, és néha nem árt alaposabban is a dolgok mögé néznünk, mert ami távolról hívogatónak és bájosnak tűnik, talán közel sem olyan ártatlan, mint gondoltuk.

Így készült a nagy mű

Az 1940-es és '50-es évekből származó, alakzatba rendezett ruhákat Dextras rendszeresen bepermetezte egy kis vízzel, azok pedig az albertai zord időjárásnak köszönhetően néhány nap alatt keményre fagytak, és elnyerték végleges formájukat. Nézd meg képeken a különleges, jégcsapokkal tarkított műalkotást!

csokor
Ezt is szeretjük