Egy orvos videója szemléletesen mutatja be, miért kell alaposnak lenni kézmosásnál

A járványos időszakban rengeteget segít, ha tudod, hogyan kell helyesen kezet mosni.

kezmosas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az év minden egyes napján nagyon fontos a megfelelő kézmosás, ám a járványos időszakban ez fokozottan igaz. Ez az egyik leghatékonyabb fegyver a koronavírus elleni védekezésben is, így nem meglepő, hogy az utóbbi időben számos videóval és illusztrációval találkozhattunk a témában.

A legtöbb ilyen oktatóanyag a kézmosás ideális időtartamáról tájékoztat. Az alábbi, ötletes videó viszont minden eddiginél szemléletesebben mutatja meg, hogy miért kell óriási hangsúlyt fektetni az alaposságra. A kisfilmet egy perui orvos, Freddy Cabello osztotta meg, aki ezúttal fekete festéket használ szappan helyett, hogy bebizonyítsa: hiába tart sokáig a kézmosás, attól még nem biztos, hogy hatékony is volt.

A videó alatt spanyol nyelvű narráció hallható, de kizárólag a képet figyelve, hang nélkül is tökéletesen érthetők és egyértelműek az instrukciók. Jól látszik a festéknek köszönhetően, hogy hiába dörzsöli át az ember a szokásos módon szappannal a kezét, nem biztos, hogy minden pontra eljut a tisztítás során, hacsak nem fordít erre kiemelt figyelmet.

Kiemelt kép: Getty Images

Kórházi szobájából közvetít egy magyar diák

Sólyom Levente a YouTube-on számol be arról, pontosan mi is történt vele és családjával a vizsgálatokat megelőzően, és hogyan telnek a mindennapjaik, amióta kórházba kerültek a koronavírus miatt.

Ezt is szeretjük