Videó a karanténból: kórházi szobájából közvetíti egy magyar diák, hogy mi történik vele

A fiú a Kútvölgyibe került családjával együtt, miután édesanyjánál és bátyjánál is kimutatták a koronavírust.

Koronavírus: videó a karanténból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sólyom Levente és családja március 13-án kerültek kórházi karanténba, miután a diák édesanyjánál kimutatták a koronavírust. A gimnazista vasárnap közzétett egy videót a YouTube-on, amelyben beszámolt arról, pontosan mi is történt velük a vizsgálatokat megelőzően, és hogyan telnek a mindennapjaik, amióta kórházba kerültek.

A Legus néven ismert fiú elmesélte, hogy már március 2. óta tart a kálváriájuk: aznap lázasodott be édesanyja, másnapra pedig a bátyja is. Március 4-én telefonáltak a háziorvosnak, aki látatlanban úgy ítélte meg a tünetek alapján, hogy nem az új koronavírussal van dolguk, ezért nem ment ki hozzájuk. Legus testvérén pár nap alatt átsuhant a betegség, ám édesanyja március 7-ére rosszabbul lett, kórházba került.

Mivel nem járt külföldön, a nőt a Szent László Kórházból átszállították a Szent János Kórházba, és bár állapota nem javult, nem végezték el rajta a koronavírustesztet. A fiú édesapja végül elérte, hogy feleségét mégis kivizsgálják, március 12-én pedig kiderült, hogy a tesztje pozitív lett. Ezt követően némi variálás után az egész család karanténba került a Kútvölgyi Kórházban, és Legus bátyjánál is kimutatták a koronavírust. További részletek az alábbi videóban.

Legus a tervek szerint rendszeresen jelentkezik majd újabb részekkel a kéthetes elzárás ideje alatt. Hétfőn ismét feltöltött egy videót, amelynek leírásában tudatta: minden második nap lesz vlog, nagyjából 18 és 20 óra között. Ezúttal arról beszélt, milyen problémákat hozott az, hogy kénytelenek voltak kiszakadni a mindennapi életükből, és hogyan próbálják megoldani a nehézségeket.

Nemcsak az olyan felmerülő gondokról mesélt, mint a háziállatok ellátása, hanem a történtek lelki oldaláról is. Elárulta, hogy óránként változik a helyzet, nem lehet tudni, hogy mikor mi fog történni velük, és azt sem tudják pontosan, hogy meddig kell karanténban maradniuk - de legkorábban március 28-ig.

Beszélt arról, mitől függ, hogy kit melyik kórházban tesznek karanténba, illetve, hogy hogyan kapján meg a nekik küldött csomagokat. Részletesen beszámol édesanyja és testvére tüneteiről is. Legus második videóját is érdemes megnézni.

Ha minden igaz, ma este újabb videó várható a csatornán.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A koronavírus váratlan hatása

Az intézkedések eredményeképpen sokkal kevesebb jármű van mozgásban, csökkent a légi forgalom, és a gyárak egy részében is leállt a munkavégzés. Ez a kényszerpihenő szép lassan a légszennyezés látványos visszaszorulásához vezetett.

A koronavírus váratlan hatása: komoly környezeti változásokat okozott a járvány

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük