Hány éves a tested? Hajolj le, és állapítsd meg egy villámgyors teszttel!

Egy egyszerű előrehajlásból kiderülhet, mennyi idősnek érzi magát a tested.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészség olyan kincs, amit az életben csak egyszer kapunk meg, onnantól a mi felelősségünk, hogy megőrizzük-e. Az biztos, hogy megéri, hiszen minél egészségesebb az ember, annál boldogabb, hosszabb és aktívabb életet élhet. 

Egy igen egyszerű gyakorlattal bárki ellenőrizheti, hogy a teste épp milyen állapotban van. Egész egyszerűen csak le kell hajolni, hogy megtudd, milyen idősnek érzi magát a tested. Mutatjuk, hogyan!

Így hajolj előre!

Először végezz egy kis bemelegítést, hogy az izmok felkészüljenek, majd hajolj előre, és próbáld meg elérni a kezeddel a padlót. Jegyezd meg azt a pontot, amit sikerült elérni, majd újra egyenesedj fel. Ha képes vagy letenni a tenyeredet a földre, miközben a lábad egyenes marad, akkor az izmaid elég lazák, a tested egy 20-25 éves egészségi állapotában van. A lenti, bal oldali képen szemléltetjük.

Ha a padlót csak az ujjbegyekkel éred el, és a térdedet csak enyhén szükséges behajlítanod a gyakorlat közben, de nem kényelmetlen ez a pozíció, akkor a tested 25-38 évesnek érzi magát. Ezt a fenti kép jobb oldalán látod.

Ha az ujjakkal csak a lábfejed tetejét éred el, és a térded behajlik, miközben feszülnek az izmaid, és azt érzed, mielőbb fel szeretnél újra egyenesedni, mert kényelmetlen a pozíció, a tested állapota egy 38-50 éves nőével vetekszik. Az alábbi képen, bal oldalt mutatjuk.

Több mint ötvenévesnek érzi magát a tested akkor, ha csak annyira tudsz lehajolni, hogy a lábfejedet már nem éred el, és, ha lejjebb akarnál hajolni, a térdeidet muszáj lenne behajlítanod.

A rugalmasság fejleszthető

Pánikra semmi ok, ha nem vagy elégedett az eredménnyel, mert a hajlékonyság bármely korban fejleszthető. A BrightSide szerint, ha napi harmincszor lehajolsz, és megpróbálod elérni a padlót, harminc nap alatt meglepő eredménre lehet jutni. A tibeti bölcsek szerint a test kora függ a máj állapotától, ami kapcsolatban van a hajlékonysággal. 

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A mozgásszegény életmód nemcsak az izomzatra, de a szervekre is negatív hatással van. Ha napi harmincszor előrehajolsz a gyakorlat szerint, az ízületek és inak megerősödnek, csak arra figyelj, hogy ne végezd túl gyorsan a gyakorlatot, nehogy megszédülj, vagy meghúzd az izmokat. 

Ezt is szeretjük